Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,99 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,97 Ft
Bitcoin
66,372 $

Helyreállították a vízellátást Kijevben a súlyos bombázás után

Oroszország egyértelmű célja a háború ezen a pontján, hogy minél több ukránt öljön meg közvetetten azzal, hogy szétveri Ukrajna elektromos, fűtési és vízhálózatát, azonban az ország kitart.

...svg content...Az ukrán elnöki sajtószolgálat által 2022. december 6-án közreadott kép Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban. Zelenszkij katonákat tüntetett ki a Donyecki területen fekvõ városban. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Oroszország ebből kifolyólag szomorúan fogadhatta azt a hírt, hogy ezúttal sem sikerült: Kijevben már helyre is állították a vízellátást. Hetven rakétát szórták Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, ami bár komoly kárt okozott, nem kényszerítette térdre a honvédőket.

Vitalij Klicskó, Kijev polgármestere bejelentette, hogy az egész fővárosban sikerült helyreállítani a vízellátást. Hozzátette: a metrórendszer államellátását is sikerült helyreállítani, így a közlekedés is folytatódik – írja a Sky News. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros veresége a Paks ellen a Magyar Kupa döntőjében

Ukrán tisztviselők megerősítették, hogy Oroszország pénteken több tucat rakétát szórt a fővárosra is az eddigi legnagyobb támadásuk keretében, amely miatt országos leállást kellett deklarálni, hogy helyreállítsák a rendszert.

Klicskó hozzátette, hogy a vízellátás teljes helyreállítása mellett a fél városnak sikerült helyreállítani a fűtést, kétharmadának pedig az áramot és folyamatosan dolgoznak azon, hogy az egész településre vonatkozóan megtörténjen a helyreállítás.

Klicskó a hónap elején „apokalipszisre” figyelmeztetett az ukrán fővárosra vonatkozóan, miszerint amennyiben sikeresek lesznek az orosz támadások, akkor óriási probléma lesz a télre – egyelőre azonban erről nincs szó.

A polgármester jelezte azt is, hogy egyelőre nincs szükség arra, hogy bárhonnan embereket evakuáljanak, ám nem zárt ki, hogy ez egy ponton megtörténhet, nagyban függ attól, mennyire károsul az infrastruktúra.