Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Videófelvételek, amik kegyetlenül őszintén mutatják be a bejrúti katasztrófa utóhatásait

A hatalmas robbanás Bejrútban olyan károkat okozott, amit még sok hónapon át hordozhat magán a libanoni főváros. Mélységesen elszomorító videós anyagok arról, hogy mit hagyott maga mögött detonáció.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő
TÉMÁK

A hatalmas robbanás Bejrútban olyan károkat okozott, amit még sok hónapon át hordozhat magán a libanoni főváros. Mélységesen elszomorító videós anyagok arról, hogy mit hagyott maga mögött detonáció.

A helyi tisztviselők szerint 2750 tonna rendkívül robbanásveszélyes ammónium-nitrát repült a levegőbe az elmúlt hét elején, közel egy héttel ezelőtt. Ez egy olyan anyag, amit a műtrágyák és a bombák gyártásához használnak. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Hat éven át tárolták mindezt a főváros szívében található kikötőben egy olyan raktárban, ami sok kritikát kapott a megfelelő biztonsági intézkedések hiánya miatt. A minden eddiginél nagyobb nyomás alá került kormány ígéretet tett arra, hogy a lehető legszélesebb körben nyomozzák ki a történteket, és meg fogják találni a felelősöket.

A nyomozások várhatóan hosszú heteket vesznek majd igénybe, mivel még mindig nagyon sok a kérdőjel, és a robbanás központjában gyakorlatilag semmi sem maradt meg, miközben egy 43 méter mély kráter keletkezett a detonáció pillanatában.

Rengetegen vesztették el az otthonaikat, vagy haltak meg abban, melynek alapesetben biztonságot, védelmet kellett volna nyújtania. A lökéshullám azonban olyan erővel csapott le, ami sokak számára még csak esélyt sem adott a túlélésre.

A gazdasági válság és munkanélküliség miatt különösen nehéz helyzetben vannak az emberek, akiknek a kormány mellett külső segítségre is szükségük lesz. Az újjáépítés a 15 milliárd dollárt is meghaladhatja, de még a pontos kárfelmérés sem történt meg.

Az AFP közölt pár új videós anyagot a helyszínről, ahol a nap 24 órájában zajlanak a keresések és a romok eltakarítása. Sok önkéntes próbál segíteni, de így sincs könnyű dolguk, mert a robbanás nem várt pusztítást végzett.

Ha megnézzük a videós felvételeket, láthatjuk, hogy még mindig vannak részek, ahonnan füst tör ki. Rengeteg munkaeszközre és emberre lesz szükség ahhoz, hogy a kikötő területét megtisztítsák, és a környező súlyosan sérült házak közül párat újra lakhatóvá tudjanak tenni. Akár bontásokra is sor kerülhet, ha az adott szerkezet olyan károkat szenvedett, amik életveszélyessé teszik a házat.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/szules-kozben-erte-az-oriasi-bejruti-robbanas-a-ferje-videora-vette/

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.