Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

A lengyelek nem támogatják a globális minimumadót, a magyar EU-s pénzt is érintheti

Ezúttal nem a magyar EU-s pénzek kérdése miatt nem sikerült megkötni a megállapodást, hanem a globális társasági minimumadó bevezetése miatt. 

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az uniós tagállamok és a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) tagállami vezetõinek csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2022. december 14-én. Balról Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetõje. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A 24.hu a Népszava információi alapján arról ír, hogy az EU-s tagállamok elhalasztották a politikai megállapodást a magyar helyreállítási tervekről, valamint a források egy részének felfüggesztéséről, ugyanis a csomag egy másik elemével probléma akadt. 

A csomag, amely négy dolgot foglal magába, a globális társasági minimumadót, az Ukrajnának nyújtott kölcsönt, a magyar helyreállítási tervet, valamint a Magyarországnak járó pénzek sorsát, nem ment át a szerdai próbán. 

A lap úgy tudja, hogy eredetileg szerda délután fogadták volna el az egész csomagot egy írásos eljárás keretében, vita nélkül, de a dolog nem ment ilyen simán, ugyanis Lengyelország fenntartásokkal áll a globális minimumadóval szemben, amelyeket meg is osztott. 

A határidőt ezért kitolták csütörtök délig, addig kell vagy meggyőzni a lengyeleket, hogy fogadják el a megállapodást, vagy új feltételeket kell szabni, amelyek mindenkinek megfelelnek, az idő viszont szorít, hiszen december 19-ig mindenképp le kell zárni a magyar pénzek kérdését. 

A helyzet már-már rendeződni látszott, ugyanis a helyreállítási terv egyértelműen elég jó az elfogadáshoz, a Coreper pedig még csökkentett is azon az összegen, amelyet befagyasztanának Magyarország viszonylatában, és olyan megállapodás született az Ukrajnának nyújtandó kölcsön, valamint a globális minimumadó kérdésében, amelyet Magyarország is el tud fogadni – ezt rúghatják most fel a lengyelek. 

Az ATV a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón feltette a kérdést Szijjártó Péternek, hogy ez okozhat-e gondot, mire a külügyminiszter azt mondta, hogy a két dolognak, a lengyel döntésének a globális minimumadó kapcsán, valamint a magyar vonatkozású ügyeknek, semmi köze egymáshoz.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.