Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,04 Ft
Euró
402,11 Ft
Font
479,22 Ft
Bitcoin
63,815 $

USA: az emberek egyszerűen belefáradtak a koronavírusba

A híres amerikai járványügyi vezető szerint az emberek belefáradtak a koronavírusba.

...svg content...Fotó: Koronavírus elleni oltást kap az ápolószemélyzet egyik tagja a Redwoods idősek otthonában a kaliforniai Mill Valley településen 2020. december 17-én. Az Egyesült Államokban négy napja kezdték meg a német BionTech és az amerikai Pfizer gyógyszervegyészeti társaság által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájával a tömeges oltási kampányt. MTI/EPA/David Odisho
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Elismerte az amerikai járványügyi hatóság távozó vezetője, hogy létezik egy fáradtság a népesség körében a koronavírussal kapcsolatos kötelező jellegű intézkedések miatt. Anthony Fauci, aki egyben az elnök egészségügyi főtanácsadója egy pénteki televízióinterjúban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a járványügyi korlátozásokat illető jövőbeli döntéseket a helyi egészségügyi hatóságok belátására kell hagyni, és kijelentette, tudatában van annak, hogy az emberek nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit tegyenek.

A szakember ugyanakkor aggodalmának adott hangot a koronavírus omikron variánsa elleni megerősítő oltások felvételének visszafogott lendülete miatt, miközben az Egyesült Államokban növekszik a légúti vírusok okozta megbetegedések száma. Soron kívül Tragédia: elhunyt Sallai Nóra balesetben súlyosan megsérült kisfia

Mindenki elfáradt az elmúlt három évben

„Mindannyian kifáradtunk az elmúlt három évben, de még sok mindent kell megtenni mindenkinek saját maga, családja és végső soron a közössége védelmében” – fogalmazott a járványügyi vezető.

Anthony Fauci augusztusban jelentette be, hogy decemberben megválik minden kormányzati intézményben betöltött pozíciójától, és lemond az elnök főtanácsadói tisztségről is. A szakember 38 éven keresztül volt igazgatója a Nemzeti Allergia- és Fertőzőbetegség-kutató Intézetnek (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), és a világ legtöbbet idézett immunológus kutatói közé tartozik.

A járványügyi szakember a koronavírus járvány idején a szigorú intézkedések, és a maszkviselési kötelezettség híve volt, ami miatt több bírálat érte, különösen azután, hogy idén novemberi kongresszusi meghallgatása idején nyilvánossá vált egy magánjellegű levele, amelyben azt írta, hogy a maszk hatástalan.

(MTI)

Mentelmi jog: Deutsch Tamás bemutatta a Magyar Péterről készült videofelvételeket

A Fidesz vezető politikusa bemutatta azokat a videós felvételeket, melyeket minden képviselő megkapott az Európa Parlamentben.