Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,01 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
450,62 Ft
Bitcoin
62,041 $

NATO-főtitkár: reális esélye van egy Oroszország elleni totális háborúnak

Jens Stoltenberg, a NATO-főtitkára egy norvég újságírónak adott interjújában fogalmazott meg olyan mondatokat, amelytől nehezen tud megnyugodni az ember.

Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár felszólal a berlini biztonságpolitikai konferencián 2022. december 1-jén. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Az észak-atlanti védelmi szövetség első embere ugyanis figyelmeztetett az interjúban, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja kiterjedhet egy szélesebb háborúvá, amelyet akár az egész szövetség ellen vívhat – idézte a New York Times.

Stoltenberg az elmúlt hetek során többször hívta fel a média figyelmét arra, hogy ne becsüljék alá a jelenlegi háborús helyzetet Ukrajnában, és folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy Vlagyimir Putyin továbbra is egész Európára fenyegetést jelent: Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

„Ha a dolgok rosszra fordulnak, akkor horribilisen rosszra fognak fordulni. Semmi kétség afelől, hogy egy NATO elleni totális háborúnak reális esélye van”

Hozzátette: én mindenkit megértek, aki már belefáradt Ukrajna támogatásába. Azokat is megértem, akik szerint az élelmiszerárak és az áramszámlák túl magasak. Akkor azonban sokkal nagyobb árat kell fizetnünk, amennyiben a szabadságunk és békénk veszélybe kerül Putyin győzelme esetén.

Stoltenberg a hét elején úgy fogalmazott, hogy Oroszország jelenleg szándékosan lassította le a háború menetét, mert készülnek egy jövő évi újabb fázisra, egy következő tavaszi nagyobb offenzívára.

A NATO-vezér hangsúlyozta, hogy továbbra is rendkívül fontos Ukrajna katonai támogatása, mert Oroszország semmi jelét nem mutatta annak, hogy tárgyalni kívánnának bármiről úgy, hogy Ukrajna területi integritása egyben marad.

Az AI segít lebuktatni a szabálytalan sofőröket is, de van ezzel egy kis bökkenő

Egy kivételével minden érv az új, mesterséges intelligencián alapuló rendszer bevezetése mellett szól.