Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

A rendőrség fejbe lőtt egy tinédzsert, tüntetések kezdődtek Görögországban

Miután a rendőrség egy üldözés közben fejbe lőtt egy 16 éves tinédzsert, a lakosság feldühödött és erőszakos tüntetések vették kezdetüket Görögországban.

Fotó: EPA/YANNIS KOLESIDIS
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Euronews értesülései szerint hétfőn erőszakos tüntetésekre került sor Görögországban, miután a rendőrség egy üldözés közben fejbe lőtt egy roma tinédzsert. A 16 éves fiút azóta kórházba szállították, miután az egyik rendőr fejbe lőtte.

A görög rendőrség közlése szerint a rendőrt letartóztatták és felfüggesztették. Úgy tudni, a rendőrök üldözőbe vették a fiatalt, miután állítólag megtankolta autóját egy benzinkúton, majd fizetés nélkül távozott. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Az üldözés és az incidens még hétfő hajnalban történt Szaloniki területén, ahol a rendőrök motorral üldözték a tinédzser kisteherautóját, aki a rendőrség közlése szerint „többször is veszélyes manővereket hajtott végre”, és „megpróbálta elütni a rendőrmotorosokat”, mielőtt véget ért volna az üldözés.

A meglőtt fiatal ügyvédje azonban egyenesen „hidegvérű támadásnak” minősítette az esetet, majd hangsúlyozta, hogy „semmi sem indokolja a rendőrök ilyen jellegű fellépését”. A Szaloniki központjában szervezett tüntetésen mintegy 1500 ember vett részt, sajtóértesülések szerint pedig baloldali és anarchista személyek is megjelentek a demonstráción:

A rendőrség végül könnygázt is bevetett a tüntetők ellen, miután közel 100 roma férfi gyűlt össze, hogy aztán együttes erővel barikádokat emeljenek, ezzel elzárva a főutat a kórház előtt, ahol a fiatalt ápolják. A tüntetés végére a görög rendőrség összesen hat embert vett őrizetbe.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.