Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

15 meccsre is eltilthatják az uruguayi védőt, mert lekönyökölte a FIFA-tisztviselőt

A büntetése súlyossága attól függ, hogy az általa eltalált férfi a mérkőzés hivatalos személyének minősül-e, ha nem, akkor „mindössze” hárommeccses eltiltás vár rá.

Fotó: A dél-koreai Ri Dzse Szung elesik az uruguayi José Giménez mellett a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a H csoportban játszott Uruguay-Koreai Köztársaság mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 24-én. MTI/AP/Pavel Golovkin
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Akár 15 meccses eltiltást is kaphat José Giménez, az uruguayi labdarúgó-válogatott védője, mert a katari világbajnokságon lekönyökölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egyik tisztviselőjét a Ghána elleni találkozó után.  

A pénteki mérkőzés utolsó perceiben Edinson Cavani elesett a 16-oson belül és büntetőt reklamált Daniel Siebertnél, ám a német játékvezető nem ítélte meg a 11-est. A lefújást követően Cavani és az Atlético Madrid 27 éves védője, Gimenez kérdőre vonta a bírót a szabálytalanságért, ezért pedig mind a ketten egy-egy sárga lapot kaptak. Az incidens közben, a tumultusban Gimenez hátulról lekönyökölte a FIFA egyik versenyigazgatóját, ezért – az insidethegames.biz honlap szerint – akár 15 meccses eltiltást is kaphat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A büntetése súlyossága attól függ, hogy az általa eltalált férfi a mérkőzés hivatalos személyének minősül-e, ha nem, akkor „mindössze” hárommeccses eltiltás vár rá. Ezzel együtt a bírók verbális bántalmazásáért további négy mérkőzésre is felfüggeszthetik és mellékbüntetésként legalább ötezer svájci frankos (több mint kétmillió forintos) pénzbírságot is kaphat.     

Uruguay 2-0-s sikere ellenére már a csoportkört követően búcsúzott a világbajnokságtól.

A kétszeres világbajnoknak a meg nem ítélt 11-es lehetett volna az utolsó reménye a továbbjutásra, miután a Koreai Köztársaság a csoport másik mérkőzésén a hajrában 2-1-re felülmúlta Portugáliát és így  több lőtt góljával biztosította a helyét a legjobb 16 között.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.