Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,63 Ft
Euró
400,61 Ft
Font
477,41 Ft
Bitcoin
62,548 $

Koronavírus – „fiatalok, ne öljétek meg a nagymamátokat!”

A brit Preston városának önkormányzata egy „ne öljétek meg a nagymamát” kampányt kezdeményezett, amellyel a fiatalok figyelmét kívánják felhívni az egészségügyi óvintézkedések betartásának fontosságára.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A brit Preston városának önkormányzata egy „ne öljétek meg a nagymamát” kampányt kezdeményezett, amellyel a fiatalok figyelmét kívánják felhívni az egészségügyi óvintézkedések betartásának fontosságára.

Adrian Phillips, Preston városi tanácsának ügyvezető igazgatója a BBC Radio 4 mai adásfolyamában arról beszélt, hogy kénytelenek voltak egy erős üzenettel felszólítani a lakosság fiatalabb tagjait, mivel szép szavakból sokszor kevesen értenek. Soron kívül Madeleine McCann-ügy: felmentették a gyanúsítottat, nem történt előrelépés az ügyben

„A fiatalok kétségkívül bátrak és kalandvágyóak, de tudjuk, ugyanúgy hordozzák a vírust, és sokkal nagyobb valószínűséggel vihetik haza tünetmentesen a kórokozót, így a közösségi terjedés egyik fő forrásaként számolunk velük.”

Phillips hozzátette, hogy az illegálisan megrendezett „koronabulik” és a különféle maszkviselés-ellenes mozgalmak rendkívüli módon elferdíthetik a valóságot, ugyanis sokan azt hiszik, ha ilyen rendezvényeket meg lehet tartani, az egyenlő azzal, hogy a kórokozó már nem terjed az emberek között.

„Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a koronavírus-járvány még mindig köztünk van. Nagyon sok módon próbáltuk már közvetíteni üzenetünket a nyilvánosság felé, most a rádióban is hangsúlyozzuk városunk lakosainak is, hogy a vírus továbbra is egy olyan dolog, amire komolyan oda kell figyelnünk.”

A képviselő a Helyi Önkormányzatok Szövetségének felhívását szintén támogatta, akik arra sürgették a települések vezetőit, hogy terjesszék ki a hatásköreiket, ezáltal bezárhatnák a szórakozóhelyeket és a kocsmákat a pandémia térhódításának megakadályozása érdekében.

„Felelősségteljes erők gyakorlására van szükségünk, így gyorsan dönthetünk egyes helyzetekben, valamint az engedélyt kibocsátó szervekkel is tudatosíthatjuk, mik lehetnek a valós következmények.”

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/tovabbra-sem-csillapodik-a-koronavirus-jarvany-az-egyesult-allamokban-2/