Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,137 $

Furcsán kezdett Anglia, végül simán bejutottak a legjobb nyolc közé Katarban

Anglia nem kezdett erősen, akár gólt is kaphattak volna az elején Szenegáltól, majd az első félidő végére gyakorlatilag minden eldőlt.

...svg content...Fotó: EPA/Neil Hall
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Noha Lengyelország többször is betalálhatott volna Franciaország hálójába, végül egy szépítésre futotta a hosszabbítások hosszabbításában, amit ráadásul Lewandowski csak másodszorra tudott értékesíteni az újrarúgatást követően.

A francia válogatott teljesen megérdemelten jutott tovább a legjobb nyolc közé. Ugyanez a küldetés várt Angliára is Szenegál ellen, akiket hasonlóan esélytelennek tartottak, mint a lengyeleket. Soron kívül Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Nem éppen úgy kezdtek az angolok, mint azt sokan várták volna, mert Szenegál nem illetődött meg, tudták jól, hogy ez egy óriási lehetőség, kisebb nyomással a vállaikon. Az angolokon messze nagyobb volt a nyomás, és erősen tanácstalannak tűntek, majd a 4. percben a védelem majdnem összehozott egy gólt az afrikai csapatnak.

Szenegál vezethetett is volna

Négy perccel később volt egy hasonló rövidzárlat a szenegáliak védelmében, a védők és a kapuban állt Mendy nem értették meg egymást, de nem született belőle gól. A 22. percben hatalmas helyzet maradt ki Szenegál részéről, Sarr lehetett volna a gólszerző a sokat kritizált Maguire hibáját követően.

Az első kaput eltaláló lövésre a 31. percig kellett várni, Dia bombázott rá, de Pickford résen volt, nagyot kellett védenie. Ez egy újabb komoly figyelmeztetés volt Angliának, akik nemigazán találták a fogást a jól védekező Szenegál ellen.

Fotó EPANeil Hall

A 39. percben gyakorlatilag a semmiből jutott előnyhöz Anglia, egy szép támadás végén Henderson köszönt be, ami az első kapura tartó lövésük volt. A kulcs a pontos és okos gólpassz Bellingham részéről, aki megint bizonyította, hogy ott van a helye a kezdőben.

Az első félidőben minden eldőlt

Pár perccel a vezetés után az angolok szinte ugyanonnan, a 16-oson belülről lőhettek volna kapura, de Shaw nem volt a helyzet magaslatán, kisodródott a labdával. Szenegál az igazi sokkot az első félidő hosszabbításában kapta, egy tökéletes letámadását követően Kane gyakorlatilag elintézte a továbbjutást.

A második félidő ugyanabban a mederben folytatódott tovább, sokkal többet volt az angoloknál a labda, hiába az ellenfélnek kellett volna nyomnia. Már az első gól megfogta őket, a második után pedig hitehagyottakká váltak.

Az 57. percben Foden kiosztotta a második gólpasszát, Saka pedig egy rendkívül finom mozdulattal a szenegáli kapuba perdítette a labdát. Innen pedig már pláne nem volt visszaút Szenegál számára, maximum a szépítésért küzdhettek, vagy azért, hogy ne kapjanak többet. Többet ugyan nem kaptak, a szépítés nem volt meg, és készülhetnek a hazaútra, míg Angliának még legalább egy meccse van a világbajnokságon a legjobb nyolc csapat között.

Klopp megerősítette, a Liverpool az utolsó klubja Angliában

Szoboszlai Dominik edzője nem fog más csapatot irányítani Angliában, és azt mondja, hosszú szünetre megy.