Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Kiszivárgott Kreml-felmérés: csupán az oroszok negyede támogatja a háború folytatását

Mindez nagyban hasonlít a Levada Központ által készített októberi közvélemény-kutatás eredményeire, ami minden szempontból rossz hír Moszkvának.

Fotó: Az éjszakai orosz tüzérségi támadásban megsérült épület romjai a kelet-ukrajnai Harkovi területen fekvő Csuhuiv közelében lévő Kluhino-Baskirivka 2022. december 2-án. MTI/EPA/Szerhij Kozlov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Kreml egyik kiszivárgott, belső használatra készült novemberi felmérésének adatai alapján kiderült, hogy immár az oroszok 55 százaléka támogatja a béketárgyalásokat Ukrajnával, s csupán a megkérdezettek negyede voksolt a háború folytatására.

 A Meduza szerint ez azt jelenti, hogy az ukrajnai konfliktus Oroszországon belüli támogatottsága jelentősen visszaesett, hiszen az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSO) által júliusban elvégzett kutatás során még csak a válaszadók 32 százaléka szavazott a béketárgyalásokra. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Hasonló válaszok születtek a Levada Központ által készített októberi felmérés esetében, amikor a válaszadók 57 százaléka mondta azt, hogy valamilyen szinten támogatná a béketárgyalások megkezdését, míg a háború folytatása mellett 27 százalék szavazott.

Az Insider szerint a háború pusztítóan hatott Oroszország hadseregére nézve, emellett Moszkvát gazdaságilag és politikailag is elszigetelte, így hát nem is olyan meglepő, hogy ilyen jellegű eredmények láttak napvilágot.

Majd jött a részleges katonai mozgósítás híre, amire sokan reagáltak ellenségesen, vagy épp döntöttek úgy, hogy inkább elmenekülnek az országból, minthogy a frontra hurcolják őket. Közben egy amerikai katonai tisztviselő arról számolt be, hogy immár 100 ezerre tehető az Ukrajnában elesett orosz katonák száma.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.