Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Ritkán látott tiltakozásokra került sor a kínai Kanton városában

A közösségi médiában egyre több videó terjed a kínai Kanton városában történt legutóbbi tiltakozásokról, miután a bevándorló munkások megelégelték a kormány rendkívül szigorú járványügyi szabályait.

Fotó: MTI/EPA/Mark R. Cristino
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kínában rég nem látott tiltakozási hullámot indított útjára az idestova három éve érvényben lévő rendkívül szigorú zéró-Covid politika, mindezt pedig csak tetézte, hogy a javarészt ujgurok lakta Hszincsiangban egy lakástűzben több ember életét vesztette.

Az emberek nem jutottak ki az épületből, melyet a kínai hatóságok a koronavírus-járványra hivatkozva lezártak. Ez volt az utolsó csepp a pohárban a lakosság szerint. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A közösségi médiában pedig most rengeteg videó terjed arról, hogy a dél-kínai Kanton városában bevándorló munkások tiltakoztak a rendszer és a folyamatos zárlatok ellen.

A vendégmunkások egy textilipari telepen tiltakoztak, hogy kifejezzék csalódottságukat a lezárások, valamint a koronavírusos esetek ennek ellenére történő jelentős megugrása miatt. Az alábbiakban két videót is hoztunk két különböző helyszínről.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a káosz mintegy 20 percig tartott, mások szerint pedig a kerület több részén is hasonló tiltakozások bontakoztak ki. Kanton november 13-án összesen 5124 új helyi megbetegedésről jelentett, a legtöbb beteg pedig az egyik legnépesebb kerületben él.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.