Kezdőlap

Friss hĆ­rek

Fontos hĆ­rek

Felkapott

MenĆ¼

DollƔr
364,78 Ft
EurĆ³
390,31 Ft
Font
456,30 Ft
Bitcoin
61,327 $

A Mol szerint ez az oka az Ć¼zemanyaghiĆ”nynak

A Mol szerint az egĆ©sz rĆ©giĆ³ban nƶvekszik az ellĆ”tĆ”sbiztonsĆ”gi kockĆ”zat, tovĆ”bbi problĆ©ma az importkĆ©szletek hiĆ”nya.

FotĆ³: Twenty20
Belfƶld

Bense RĆ³bert

Szerkesztő

A kormĆ”ny a napokban kiemelte, ahhoz, hogy az Ć”rsapkĆ”s Ć¼zemanyagokat januĆ”r 1. utĆ”n is fenntarthassĆ”k a jelenlegi formĆ”jukban, tƶbb fontos feltĆ©telnek is teljesĆ¼lnie kell, mĆ”skĆ¼lƶnben mĆ³dosĆ­tĆ”sokra lehet szĆ¼ksĆ©g.

Ebből az egyik a kőolaj zavartalan utĆ”npĆ³tlĆ”sa OroszorszĆ”gbĆ³l, a mĆ”sik pedig a Mol szĆ”zhalombattai finomĆ­tĆ³jĆ”nak teljes kapacitĆ”sĆŗ Ć¼zemeltetĆ©se ā€“ utĆ³bbi esetĆ©ben a nyĆ”r kƶzepe Ć³ta karbantartĆ”sok, hibafeltĆ”rĆ”sok- Ć©s elhĆ”rĆ­tĆ”sok zajlanak. Soron kĆ­vĆ¼l OrszĆ”gszerte akadozott a Vodafone Ć©s a Digi szolgĆ”ltatĆ”sa is kedden

A Dunai FinomĆ­tĆ³ban tovĆ”bbra is folyamatosan zajlĆ³ karbantartĆ”si munkĆ”latok miatt a kapacitĆ”s jelenleg is csupĆ”n 50-55 szĆ”zalĆ©kos. A Mol mindazonĆ”ltal igyekszik megnyugtatni a piacot, hogy a napokban egyre inkĆ”bb tapasztalhatĆ³ ellĆ”tĆ”si problĆ©mĆ”k csupĆ”n Ć”tmenetiek.

„Folyamatosan optimalizĆ”ljuk a kĆ©szleteinket, Ć©s Ć”tmeneti korlĆ”tozĆ”sokat vezetĆ¼nk be, hogy az orszĆ”g minden pontjĆ”ra tudjunk a műkƶdĆ©shez elegendő Ć¼zemanyagot szĆ”llĆ­tani. Ezen a hĆ©ten rĆ©szleges termĆ©khiĆ”ny a hĆ”lĆ³zatunk 25 szĆ”zalĆ©kĆ”ban jelentkezett, de tƶltÅ‘Ć”llomĆ”saink Ć¼zemelnek, a tankerautĆ³ink pedig folyamatosan Ćŗton vannakā€ ā€“ kƶzƶltĆ©k.

A Mol szerint a most tapasztalhatĆ³ Ć¼zemanyaghiĆ”ny legfőbb oka, hogy a magyar piac importhiĆ”nnyal kĆ¼zd, a hazai Ć¼zemanyagkĆ©szlet 30%-a ugyanis kĆ¼lfƶldről Ć©rkezik, az ellĆ”tĆ”s ezen rĆ©sze azonban mostanra szinte teljesen megszűnt ā€“ Ć­rja az Infostart.

Nagy MĆ”rton az Ć¼zemanyagĆ”r-csƶkkenĆ©sről: megĆ©rtette mindenki, mit szeretne a kormĆ”ny

A nemzetgazdasĆ”gi miniszter szerint nagyon kƶzel vagyunk ahhoz, hogy az Ć¼zemanyagĆ”rak visszakerĆ¼ljenek a referenciaszinthez. EgyĆŗttal megfontolandĆ³nak tartja, hogy a rĆ©giĆ³s Ć”tlagĆ”r helyett csak a szomszĆ©dos orszĆ”gokat vegyĆ©k alapul.