Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,392 $

Hírszerzés: ellátási problémák miatt áthelyezték az orosz logisztikai csomópontokat

A brit védelmi minisztérium arról számolt be pénteken, hogy információik szerint az oroszok ellátási problémákkal küzdenek, ennek okán pedig arra kényszerültek, hogy áthelyezzék logisztikai csomópontjaikat.

Fotó: MTI/AP/Libkos
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint a brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési helyzetjelentésében arról számolt be, hogy Moszkva kénytelen volt áthelyezni logisztikai csomópontjait délebbi és keleti irányba, miután az ukrán csapások nyomán kivonulásra kényszerültek Herszonból.

A brit védelmi minisztérium közlése szerint Oroszország visszavonulása Herszonból, a Dnyeper nyugati partjáról, most lehetőséget adott Ukrajnának arra, hogy további orosz logisztikai csomópontokat és kommunikációs vonalakat vegyen célba és támadjon. Soron kívül Megtalálták az állami gondozásból eltűnt 13 éves fiút

A minisztérium ennek kapcsán kiemelte, e fenyegetés nagy eséllyel arra késztette az orosz logisztikai szakembereket, hogy a korábban felállított logisztikai csomópontokat, beleértve a vasúti rakodó pontokat is, délebbre és keletebbre helyezzék át.

Hozzátették, az orosz logisztikai egységek nagyon megerőltető munkát végeznek, hiszen folyamatosan be- és kirakodást kell végezniük, hogy az ellátmány közúton haladhasson tovább. A közúton történő mozgás azonban egyre veszélyesebbé válik az oroszok számára, hiszen az ukrán tüzérség folyamatosan nyomul előre, és megsemmisíti az előretolt orosz védelmi állásokat.

A minisztérium szót ejtett Oroszország lőszerhiányáról is, melynek kapcsán leszögezték, hogy a most kialakult logisztikai kihívások csak tovább súlyosbítják ezt a helyzetet, s meglátásuk szerint ez lehet az egyik legfőbb tényező, mely jelenleg korlátozza Oroszország lehetőségeit arra vonatkozóan, hogy hatékony és nagyszabású szárazföldi támadásokat intézzen az ukrán fegyveres erők ellen.

6.5-es erősségű földrengés rázta meg Jáva szigetét

6.5-es erősségű földrengés rázta meg az indonéziai Jáva szigetének partjait, a rengéseket egészen Jakartáig és Bandungig érezni lehetett.