Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Japán legyőzte Spanyolországot, Németország számára véget ért a világbajnokság

Őrületes volt, amit Japán művelt, míg Németország hiába fordított Costa Rica ellen, a spanyolok vereségével máris búcsúzni kényszerültek a katari világbajnokságtól, addig Spanyolország továbbjutott.

Fotó: EPA/KIMIMASA MAYAMA
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy nagyon furcsán alakult F csoporttal hangolhattak a szurkolók Katarban az E csoport utolsó csoportmeccseire, ugyanis Marokkó az első helyen jutott tovább Horvátország előtt, míg Belgium a ziccerei ellenére kiesett, ami csak részben meglepetés, mivel az egész világbajnoki szereplésük alatt messze nem voltak meggyőzőek.

Az E csoportban is volt miért izgulni, hiszen noha Spanyolország gálával kezdett Costa Rica ellen, Németországgal már nem bírtak, így csak 4 ponttal várhatták a mindent eldöntő mérkőzésüket a 3 pontos Japán ellen. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Egy csoport, amiben bárki továbbjuthatott volna, még Costa Rica is, akik csodát tettek Japán ellen, és begyűjtötték az első pontjaikat. A 4 pontos Spanyolországot Japán és Costa Rica 3 ponttal követte, majd jöttek a pontok alapján legesélytelenebb németek 1 ponttal.

A németek és a spanyolok is hamar megszerezték a vezetést, majdnem egyszerre találtak a hálóba. Németország Gnabry révén a 10. percben jutott előnyhöz, míg Spanyolország két perccel később szerezte meg a vezetést Morata fejesével. A japánok szintén csak nyomozták a labdát, messze Spanyolországnál volt a többet a labda, de ez a nagy helyzetek kialakításában már nem köszönt vissza.

Az esélytelennek hitt Japán remekül kezdte a második félidőt, a 48. percben Doan nagy gólt lőtt, amiben Simon is benne volt. Sőt, pár perccel később ismét megrezgették a spanyolok hálóját, és úgy tűnt, hogy a beadás előtt kint volt a labda. A VAR azonban megállapította, még csípte a vonalat, és megadták Tanaka gólját, így már a japánok vezettek, amit nem is adtak ki a kezeik közül.

Kezdett őrületesen alakulni a csoport állása, és kevesebb, mint 20 perccel a lefújás előtt Japán és Costa Rica állt továbbjutásra, miután a costa ricai játékosok az 58. percben kiegyenlítettek, majd a 70-ben már vezettek Vargas góljával. Három percig tartott az öröm, Havertz-nek köszönhetően újra döntetlenre álltak, amivel a spanyoloknak tettek komoly szívességet, míg ők maradtak az utolsó helyen.

Havertz a 85. percben megint beköszönt, és noha Németország végül 4-2-re behúzta az őrült meccset Fullkrug kései góljával, Japán a váratlan győzelmével az első helyen ment tovább Spanyolország előtt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.