Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
60,312 $

Ungár Péter: a Fidesz a vágyálmait vetíti ki a szociális ellátórendszerre

A LMP politikusa a szociális törvény módosítása ellen tiltakozik, és úgy véli, hogy a kormány fittyet hány a valóságra. 

Fotó: Ungár Péter, az LMP frakcióvezetõje felszólal a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló javaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 26-án. Balra Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese, jobbra Keresztes László Lóránt, az LMP képviselõje. MTI/Soós Lajos
Belpolitika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ungár Péter a közösségi oldalán szólalt fel a szociális törvény módosítása ellen, jelezte, hogy egy petíciót is indítottak, miután „Novák Katalin aláírta a szociális ellátórendszert alapjaiban újraértelmező törvénymódosítást”. 

Számára ez nem volt meglepő, mondván, hogy „egyértelműen következett ez Novák Katalin eddigi politikai pályafutásából”, azonban „az van ugyanis, hogy  Soron kívül Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

a vágyálmaikat vetítik ki a magyar ellátórendszerekre, fittyet hányva a valóságra”. 

„Pedig a valóság ma Magyarországon az, hogy egy nő, vagy egy férfi nem azért nem tud sokgyermekes szülőként »csak« a családjának élni, mert nem akar, hanem mert egy fizetésből nem lehet egy családot eltartani. A családok nem azért nem oldják meg az idősgondozási problémák nagy részét, mert gonoszak és nem akarják gondozni idős rokonaikat, hanem mert nem engedhetik meg maguknak azt, hogy kiessenek a munkaerőpiacról” – írta. 

Kiemelte, hogy az LMP és a kormánypártok között alapvető világnézeti különbség van, és úgy gondolja, hogy felesleges lett volna győzködni a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt, hiszen „ezt a törvénymódosítást egy az egyben benyújthatta volna maga Novák Katalin is”. 

„Szerintünk az állami szociális ellátórendszert bővíteni kell és nem kiszervezni, és meggyőződésünk, hogy ezt a magyar állampolgárok többsége is így gondolja. Figyelni fogjuk, mit eredményez majd a módosítás a gyakorlatban, és biztosan nem engedjük elsikkadni” – jelentette ki. 

Vitézy Dávid ismét beszólt Karácsony Gergelynek

A jelenlegi főpolgármester egyelőre nem reagált erre.