Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Dobrev Klára az EU-jelentésről: Orbán megbukott

Dobrev szerint Orbán „csak magára mutogathat amiatt, hogy kormányzása 12 éve alatt a legnagyobb vereségét szenvedte el”. 

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának vezetõje beszédet mond a párt XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az Európai Bizottság értékelte Magyarország helyzetét az uniós pénzek kapcsán, és arra jutott, hogy támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami a feltételek teljesülése esetén 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára.

Az MTI beszámolója szerint a brüsszeli testület ugyanakkor fenntartja az uniós költségvetősből származó felzárkóztatási források 7,5 milliárd eurót (mintegy 3000 milliárd forintot) kitevő összegének zárolását. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor nem hallgatott senkire és semmire 

„»Ne lopj!« Ezt követeli a Demokratikus Koalíció évek óta a kormánytól, ettől tette függővé az Európai Bizottság is a támogatások kifizetését, és erről szól az Európai Bizottság mai napon közzétett országjelentése is” – írta

„Orbán nem hallgatott senkire és semmire. Kockára tette a Magyarországnak járó eurómilliárdokat, csak azért, hogy családját és oligarcháit tovább hizlalja/gazdagítsa. Orbán nem egyszerűen vesztett, hanem megbukott. Megbukott erkölcsileg, politikailag, megbukott egy ország vezetőjeként”

– jelentette ki. 

Az árnyékminiszterelnök úgy véli, hogy Orbán „csak magára mutogathat amiatt, hogy kormányzása 12 éve alatt a legnagyobb vereségét szenvedte el: Az Európai Bizottság a támogatások java részének felfüggesztésére tett javaslatot”.  

De szerinte „Most rajtunk, magyarokon a sor, hogy bebizonyítsuk a világnak és saját magunknak: Lehet, sőt, kötelező úgy kormányozni, hogy az EU által fizetett milliárdok ne kevesek családi kasszáját, hanem a magyar nép boldogulását szolgálják”.

„A Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány ezen dolgozik minden nap, és egyre közelebb az idő, amikor el is érjük közös célunkat, a korrupciómentes Magyarországot” – tette hozzá. 

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.