Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

A kínai katonai repülőket már 3D nyomtatással gyártják

A 3D nyomtatás egyre népszerűbb sok területen, s úgy tűnik, Kína is ki akarja aknázni a benne rejlő lehetőségeket, hiszen könnyebben és gyorsabban lehet vele dolgozni.

Fotó: Unsplash/Minku Kang
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tech Times értesülései szerint Kína mostantól a 3D nyomtatás technológiáját is beveti katonai repülőgépeinek alkatrészei gyártásához: a váltásra valószínűleg azért kerülhetett sor, mert Kína igyekszik költséghatékonyabban biztosítani az ország védelmi igényeit.

3D nyomtatás a katonai repülőgépek gyártásában

A 3D nyomtatást jellemzően háztartási eszközök és kisebb, mindennapi tárgyak előállítására használják, hiszen gyors és szinte alig termel hulladékot, illetve erőforrást sem pazarol, így nem véletlen, hogy Kínának is erre esett a választása. A Luo Yang Youth Commando csapat nevéhez fűződik a 3D nyomtatás katonai célú alkalmazása, s közlésük szerint „világelsők” ezen a területen. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

A csapat állítja, hogy a 3D nyomtatás segítségével jelentősen lerövidítették a gyártási folyamatokat, ráadásul komoly összegeket is képesek spórolni azzal, hogy a technológia alkalmazásával nem keletkezik plusz költség. Azt is állítják, hogy ezek a repülőgépek jóval könnyebbek és élettartamuk is jelentősen hosszabb.

Noha Kínáról legtöbbször a „Made in China” juthat eszünkbe, az elmúlt években az ázsiai ország hatalmas fejlődésen és modernizáción ment keresztül, elsődleges célja pedig, hogy olyan katonai technológiát fejlesszen ki, mellyel könnyedén felveheti a versenyt a világ szuperhatalmaival.

Erre az egyik legjobb példa Kína új lopakodó bombázója, a H-20-as, mely az amerikai légierő B-21 Raiderének közvetlen riválisa, s mely várhatóan decemberben kerül forgalomba.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.