Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Mentőbúvárok keresik a túlélőket az olaszországi földcsuszamlás után

Miután a heves esőzések nyomán földcsuszamlás történt az olaszországi Ischia szigetén, 11 ember tűnt el, akiket jelenleg is nagy erőkkel keresnek a mentőbúvárok.

A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvõ Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esõzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltûnt. MTI/EPA/ANSA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A mentőalakulatok vasárnap is folytatták a túlélők utáni keresést a dél-olaszországi Ischia üdülőszigeten, miután az előző napon a heves esőzések miatt földcsuszamlás történt, melynek következtében 11 ember eltűnt.

A CNA értesülései szerint mentőbúvárok átkutatták a Casamicciola Terme kikötője előtti vizeket, ahol szombaton egy földcsuszamlás következtében egy ember életét vesztette, több épületben pedig komoly károk keletkeztek. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

A hatalmas erejű, sárból, törmelékből és kövekből álló halom több autót is a tengerbe lökött, a légi felvételeken pedig látni több épületet is, melyeket porig rombolt a földcsuszamlás, s törmelékek pedig teljesen beborították a várost. Az egyik lakos úgy írta le a katasztrófát, mint a „víz és sár keverékének vízesése”.

Claudio Palomba nápolyi prefektus vasárnap arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma továbbra is egy fő, azonban jelenleg is 11 embert tartanak nyilván eltűntként, hozzátéve, hogy az időjárási viszonyok egyre csak javulnak, így azt remélik, hogy ezáltal a keresés is könnyebb és gyorsabb lesz.

A helyi hatóságok közlése szerint az eltűntek között lehet két család, köztük néhány gyermek is; Giorgia Meloni pedig vasárnap kabinetülést hívott össze s egy rendeletet is kiadott, melynek célja, hogy a katasztrófa után a lehető leggyorsabban segítséget nyújtsanak az érintetteknek.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.