Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Földcsuszamlás történt egy olasz szigeten, legalább nyolcan meghaltak

Legalább nyolc ember vesztette életét a szombati nap folyamán, miután a súlyos esőzések következtében földcsuszamlás történt az olaszországi Ischia-szigetén – számolt be róla a helyi média.

A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvõ Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esõzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltûnt. MTI/EPA/ANSA
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Az olasz AGI hírügynökség beszámolója alapján a Channel News Asia arról ír, hogy a Casamicciola Terme kisvárosa mellett található hegyről brutális sárlavina indult el a szombat hajnali órákban, mely egy házat és több autót is elsodort.

Matteo Salvini, Olaszország miniszterelnök-helyettese az AGI-nak megerősítette, hogy a földcsuszamlás következtében legalább nyolcan vesztették életüket a vulkanikus eredetű szigeten, illetve többen eltűntek. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az első beszámolók arról jelentettek, hogy legalább tizenhárom embert kezelnek eltűntként a természeti csapás okán, köztük az ANSA beszámolója szerint egy családdal, ahol az édesapát, az édesanyát és az újszülött gyermeket sem találják.

A helyi tűzoltóság arról jelentett, hogy egy házat teljesen ellepett a sár, miközben két ember egy olyan autóból kellett kimenteni, amelyet a lavina a tengerbe sodorta. Megerősítették, hogy Nápolyból már megindult a segítség, de az időjárási körülmények miatt nehéz a helyzet.

„Az eltűntek utáni kutatás, az evakuációk és a veszélyben lévő emberek megsegítése folytatódik. A mentési munkálatok azonban továbbra is bonyolultak az időjárási körülmények miatt”

A helyi hatóságok minden lakost megkértek, hogy maradjanak otthon és ne nehezítsék a mentési munkálatokat. Megszólalt Giorgia Meloni miniszterelnök is, aki elmondta, közelről figyeli a mentési munkát és részvétét kívánta minden elhunyt családtagjának.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.