Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Mexikó „mindent kész megtenni”, hogy kiüssék Messit

A mexikói labdarúgó válogatottnak szombaton esélye van kiütni az argentinokat a katari világbajnokságról és ők pontosan így is készülnek.

...svg content...Loszaíl, 2022. november 22. Az argentin Lionel Messi (j) és a szaúdi Ali al-Bulajhi a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Szaúd-Arábia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 22-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A mexikói szövetségi kapitány, Gerardo Martino elmondta, „minden lehetséges eszközt” bevetne, hogy kiejtse hazája válogatottját és Lionel Messit a Világbajnokságról. Az argentin születésű Martino a 2013-14-es szezonban Messi edzője is volt a Barcelonánál, de ettől még nem kertelt, amikor arról beszélt, ki akarja ütni egykori játékosát a tornáról:

„Önök mit tennének a helyemben? Tudom, hogy hol születtem, elmondom szívesen az évet, a kórház nevét, még a város irányítószámát is. De minden lehetséges eszközzel azon kell lennem, hogy Mexikó nyerjen” – idézi az ESPN a szakember sajtótájékoztatóját. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Mexikó válogatottja egy Lengyelország elleni 0-0 után fog a pályára futni szombaton Losailban, míg Argentína mindent meg fog tenni, hogy elfeledtesse szurkolóival sokkoló 2-1-es vereségüket Szaúd-Arábiától. Egy újabb vereség azt jelentené, hogy a torna egyik esélyesének tartott csapat az elsők között búcsúzhatna a Világbajnokságtól.

Emellett Messi számára is azt jelentené, hogy saját bevallása szerint is utolsó tornáján nem tudná elhódítani a világbajnoki trófeát. Martino azonban szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy fel tudják-e tartóztatni a hétszeres Aranylabda-győztest: „Ha meg tudjuk állítani, az inkább azért lesz, mert rossz napja van, mint azért, amit mi csinálunk. A legjobb focista az elmúlt 15 évben – legalább 15 évben.”

Mexikó Argentína elleni mérkőzése előtt a C-csoport másik két tagja, Lengyelország és Szaúd-Arábia fog megmérkőzni egymással, a csoportmeccsek pedig szerdán a Lengyelország-Argentína és Mexikó-Szaúd-Arábia meccsekkel zárulnak.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.