Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,75 Ft
Euró
396,22 Ft
Font
468,33 Ft
Bitcoin
66,026 $

Lengyel lap az orosz-ukrán háborúról: több dologban is igaza volt Orbán Viktornak

A szerző kiemelte, Orbán és Trump már korábban is hangsúlyozta, hogy a konfliktus miatt mindenki hatalmas árat fog fizetni.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) plenáris ülésén a Várkert Bazárban 2022. november 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Do Rzeczy szerint a lengyel kormány jelenleg azon az állásponton van, hogy a végsőkig támogatja Ukrajnát a háborúban, ám a cikk szerzője úgy véli, hogy ez egyre kevésbé tűnik átgondoltnak, s ennek kapcsán Amerikára terelte a szót.

Megemlítette, hogy a 2024-es választáson elinduló Donald Trump eddig többször hangoztatta, hogy ha ő lenne az elnök, nem lenne háború, majd a magyar miniszterelnök álláspontjára is kitért – számolt be a Mandiner. Soron kívül Helyszíni fotókon a Duna apadása, hajóval tüntetik el a nagyobb hordalékot

„Igaza volt Orbán Viktornak, amikor októberben arról beszélt, hogy egyedül Trump tud békéről tárgyalni, nem pedig Joe Biden”

– állítja a szerző.

Nem csak Ukrajna fizet nagy árat a háborúért

Érvelése szerint a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden túlságosan elvágta magát Vlagyimir Putyin orosz államfőtől, emellett túl sokat fektetett abba, hogy konfrontációs pozícióba kerüljön Oroszországgal szemben.

„Abban is igaza van Orbánnak, hogy a békéről Washington és Moszkva fog tárgyalni, nem pedig Kijev”

– tette hozzá.

A lengyel lap szerint a magyar miniszterelnök Donald Trumphoz hasonlóan már a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért nemcsak Ukrajna, hanem mindenki más is hatalmas árat fog fizetni.

Benjamin Netanjahu feloszlatja a háborús kabinetet

Az izraeli miniszterelnök hétfőn jelentette be döntését.