Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Mégis lesz újabb mozgósítás? Oroszország állítólag 700 ezer katonát sorozna be

Noha a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov a napokban úgy nyilatkozott, tudomása szerint nincsenek olyan tervei Putyinnak, miszerint újabb körös mozgósítást rendelne el, az ukrán tisztviselők nem így tudják.

...svg content...Újoncok kiképzésen vesznek részt a dél-oroszországi Rosztovi terület egyik gyakorlóterén 2022. október 4-én. Az orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert soroztak be az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója kedden arról írt a Twitteren, hogy Oroszország állítólag egy újabb, második körös mozgósítást tervez, melynek keretében „akár 700 ezer katonát” is besorozhatnának, akiket Ukrajnába küldenének.

Geracsenko elmondása szerint a Kreml korábbi kijelentése ellenére azt tervezi, hogy akár 700 ezer katonát mozgósítson egy második körös mozgósítás keretében, ez a szám pedig több mint a duplája a szeptemberben bejelentett és azóta eszközölt részleges mozgósítás nyomán behívottakhoz képest. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Mint ismert, Vlagyimir Putyin szeptemberben rendelte el a részleges mozgósítást Oroszországban, melynek keretében 300 ezer tartalékost hívtak be, akiket Ukrajnába küldtek harcolni. Putyin akkor azzal indokolta a lépést, hogy ezzel szavatolják „az orosz nép és a felszabadított területeken élő emberek biztonságát”.

A szeptemberi bejelentést követően Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kijelentette, a hadsereg támogatására mind a 300 ezer tartalékost be fogják hívni, noha később olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint az orosz hatóságok a Moszkva környékén élő hajléktalanokat is toborozták, hogy meglegyen a 300 ezres cél.

Gerascsenko kedden arról beszélt, hogy értesülései szerint Oroszország januárban fogja bejelenteni a második körös mozgósítást: ha ez az értesülés igaz, az erőteljesen azt sugallja, hogy Oroszország egy elhúzódó konfliktusra rendezkedett be, illetve azt is, hogy az orosz-ukrán háború nem egészen úgy alakul, ahogyan azt Putyin eredetileg tervezte.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.