Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,77 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
458,28 Ft
Bitcoin
62,381 $

Ukrán elnöki tanácsadó: az oroszok bosszút akarnak állni Herszon lakosain

Állítása szerint az ellenség a kivonulás óta támadásokkal sújtja a várost, amely bármiféle katonai logikát nélkülöz, hiszen a revans a cél.

Fotó: A Dnyeper folyóból vesznek vizet emberek Herszonban 2022. november 21-én. A dél-ukrajnai városból november 11-én vonultak vissza a megszálló orosz erők. MTI/AP/Bernat Armangue
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az orosz erők visszavonulása óta Herszon ismét szabad, s ez az áttörés egy kulcsfontosságú pillanat volt a háborúban az ukránok számára, azonban Moszkva csapatai továbbra is lőtávolságon belül vannak a Dnyeper folyó túlsó partján.

Ennek fényében egyes tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy az oroszok megpróbálhatják kívülről bombázni a várost, mint ahogy Mariupol és Szeverodonyeck esetében is tették – derül ki a Sky News cikkéből. Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

Ezzel Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó is egyetértett, mondván, nincs ebben semmilyen katonai logika, az orosz erők mindössze bosszút akarnak állni a helyieken, korábban azonban állította, hogy Ukrajna „nem fog letérdelni az ellenség előtt”, s erről a The Guardian is beszámolt.

Ám az ország egyelőre keveset tehet annak megakadályozására, hogy az oroszok kívülről támadjanak rá a városra, hacsak ki nem szorítják őket a területről, ez a művelet azonban jelentős embererőt igényelne.

A jelentések szerint a kivonuló orosz katonák robbanószerkezeteket és csapdákat is hátrahagytak, amikor az ukránok visszatértek Herszonba, mindemellett a fosztogatásra is sort kerítettek, így számos holmit tulajdonítottak el a városból.

Rendőröket öltek fegyveres támadók Oroszországban

A hatóságok szerint a fegyveres támadók is életüket vesztették.

Lisztes Krisztián szerint a Ferencváros a legjobb csapat az NB1-ben

Lisztes Krisztián fia góllal és gólpasszal tért vissza a sérülését és a nehezebb időszakát követően, de még mindig nagyon fiatal, sokat fejlődhet a jövőben.

Több MI-alkalmazást is eltávolít az App Store-ból az Apple

A 404 Media kritikus riportját követően az Apple több, meztelen képek készítésére alkalmas MI-alkalmazást is eltávolított az App Store-ból.