Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

Katar 27 évre szóló LNG-megállapodást írt alá Kínával

A Katar és Kína között született megállapodás az első a történelemben, mely ilyen hosszú időre szól.

Fotó: Wikimedia Commons
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A QatarEnergy vezetője, Saad al-Kaabi hétfőn jelentette be, hogy a vállalat egy 27 évre szóló értékesítési és vásárlási megállapodást írt alá a kínai Sinopec céggel, mely a valaha volt leghosszabb időtartamra vonatkozó LNG-megállapodás.

Kaabi a CNN szerint az aláírás előtt nem sokkal úgy nyilatkozott: Soron kívül Rendkívüli sajtótájékoztatón tesz bejelentést Nagy Márton az üzemanyagárakról

„A mai nap egy fontos mérföldkő a North Field East projekt életében, e megállapodás ugyanis 4 millió tonnát jelent 27 évre a kínai Sinopecnek. Ez is azt jelzi, hogy a hosszú távú megállapodások léteznek, és nagyon fontosak mind az eladó, mind pedig a vevő számára.”

A North Field a világ legnagyobb gázmezején terül el, melyet Katar megoszt Iránnal: a QatarEnergy az év elején írta alá a bővítési tervet, mely hat LNG-csatornát foglal magában, Katar tervei szerint pedig 2027-re évi 77 millió tonnáról 126 millió tonnára növelhetik az ország LNG-kapacitását.

Kaabi egyébként azt is megosztotta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások más kínai, európai és globális piaci szereplőkkel, akik ellátásuk biztonságát kívánják biztosítani a Katarral való megállapodással.

Úgy véli, hogy a közelmúltbeli volatilitás minden vevőt arra késztetett, hogy inkább a hosszú távú megállapodások felé terelődjenek, hozzátéve, hogy a ország bővítési projektjében való részesedésről több szervezettel is tárgyalnak.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.