Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Márki-Zay: „a magát kereszténynek mondó kormány” ismét embertelenségből bizonyít

Hódmezővásárhely polgármestere újabb pontot talált, ahol ellenérzését fejezheti ki a kormánnyal szemben. 

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Márki-Zay Péter a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést „Ismét a legelesettebbeket hagyja az Orbán-kormány az út szélén” címmel, majd az egészségügyről és a szociális ellátórendszerről írt. 

Elmondása szerint „a kormány ismét a legkiszolgáltatottabb honfitársainkba rúg bele azzal, hogy meg kívánja szüntetni az ápolási osztályokat, vagyis az ún. elfekvőket. Az érintett ágyak, betegek és ápolók szakápolási központokhoz kerülése után a betegeknek valószínűleg még magasabb összeget kell majd fizetniük az ellátásukért, mint eddig”.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Hozzátette, hogy „jelenleg egy többágyas szobában tartós ellátás esetén átlagosan napi 5000 forintot kell fizetniük a segítségre szorulóknak, sok esetben ez meghaladja a nyugdíj összegét, ezzel terhet róva a családokra”. 

Úgy véli, hogy „a szociális ellátórendszerre és bentlakásos otthonokra áttolni a problémát lehetetlen, mivel többéves várólistákkal, több százezres vagy milliós befizetésekkel juthatnak csak az idősek megfelelő gondozáshoz”. 

A kormány már korábban is megmutatta, milyen a kórházkiürítés, amit a COVID-járvány alatt meg is tett. Sok esetben haldokló embereket hagytak a családjukra úgy, hogy azok hozzáértés és megfelelő körülmények nélkül próbálták a szeretteiket otthon ápolni – írta.           

Bár bizonyos részleteket még nem ismerünk, egyértelműen látszik, hogy megint az egyébként is nehéz helyzetben lévőket kívánja rosszabb helyzetbe hozni a kormány, hiszen a törvénymódosítás következtében jelentős tömegek szorulhatnak ki az ellátásból – fejtette meg a részletek ismerete nélkül.  

A magát kereszténynek mondó kormány már sokszor bizonyított embertelenségből, ez most sincs másként – tette hozzá.   

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.