Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,76 Ft
Euró
390,96 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
61,413 $

F1 2022: Verstappen rajtelsőségét érő köre Abu Dhabiból (videó)

Max Verstappen ismét egy olyan kört futott, ami rajtelsőséget ért számára, bizonyítván ezzel, hogy noha már megnyerte a világbajnokságot, egy pillanatra sem enged ki.

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (b) és mexikói csapattársa, Sergio Pérez a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Abu-dzabi Nagydíjának időmérő edzése után az abu-dzabi Yas Marina versenypályán 2022. november 19-én. A leggyorsabb köridőt Verstappen autózta, a második Pérez lett. MTI/EPA/AP pool/Kamran Dzsebreili
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Max Verstappen remek esélyekkel vághat neki a 2023-as évnek, ami valószínűleg messze szorosabb lesz, mint az idei. Úgy tűnt, hogy a Ferrari képes lesz a végsőkig harcolni, ám pár hét után az olaszoknak szembesülniük kellett a valósággal.

Valójában a Mercedes előbb zárkózott fel a nagy hátrányából, minthogy a Ferrari világbajnokságot nyerjen. Még mindig 2007 az a dátum, amikor legutóbb egyéni címet nyertek, sok szurkoló még csak nem is élt akkoriban. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Valamiért nincs szerencséjük, emlékezzünk vissza Felipe Massára és Fernando Alonsóra, mindketten karnyújtásnyira voltak a címtől a Ferrarival. A Red Bullnál is volt egy hosszabb szünet, aminek tavaly vetettek véget, drámai körülmények között.

Idén nem volt dráma, csak a szezon elején egy kisebb megingás, de megállították a dominót, majd minden úgy alakult, ahogyan azt tervezték. Abu Dhabiban sincs ez másképp, Verstappen megszerezte pályafutása 20. rajtelsőségét.

A holland ezzel a 16. helyen áll az örökranglistán Valtteri Bottas és Damon Hill mögött, akik szintén 20 rajtelsőséget gyűjtöttek. Fernando Alonso ugyancsak elérhető távolságban van a 22 pole-jával, bár 2012 óta nem örülhetett ilyen eredménynek.

Ha kíváncsi vagy Verstappen rajtelsőségét érő körére Abu Dhabiból, akkor csak kattints erre a linkre, hamarosan pedig jön a futam, majd a téli álom, hiszen véget ér a 2022-es évad. A téli tesztekre pedig még várnunk kell, akárcsak az új autókra, amik a háttérben már javában készülnek.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.