Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,93 Ft
Euró
386,66 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
65,407 $

Egy apró, egyszemélyes cellába helyezték át Alekszej Navalnijt

Állítása szerint az új hely egy átlagos és szűk zárka, ám most már két könyvet vehet magához, valamint a létesítményben lévő kioszkot is használhatja.

...svg content...Fotó: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a monitoron a Moszkvától mintegy 100 kilométerre lévő, pokrovi börtönben megtartott, a moszkvai Lefortovo börtönben közvetített fellebbezési tárgyalásán 2022. május 17-én. Navalnijt márciusban kilenc év fegyházbüntetésre ítélték csalás és az igazságszolgáltatás tekintélyének megsértése címén. Az ellenzéki vezetőre emellett 1,2 millió rubel (mintegy 6,9 millió forint) pénzbírságot is kiszabtak. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A bebörtönzött orosz ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt egy apró, egyszemélyes „büntetőcellába” helyezték át november 1-jén, de az Instagram fiókján közzétett bejegyzés szerint csak 15 napig tarthatták ott.

Állítása szerint az új hely egy átlagos és szűk zárka, pont olyan, mint a büntetőcella, abban viszont különbözik tőle, hogy nem egy, hanem két könyvet magához, valamint a létesítményben lévő kioszkot is használhatja, bár meglehetősen korlátozott költségvetéssel. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

A 46 éves politikus, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legismertebb ellensége egy Moszkvától 250 kilométerre keletre fekvő, szigorúan őrzött intézményben tölti a börtönbüntetését – derül ki a Sky News beszámolójából.

2021 januárjában tartóztatták le, miután visszatért Németországból, ahol a Kremlnek tulajdonított idegmérgezés miatt kezelték. A feltételes szabadlábra helyezés megsértése miatt két és fél év börtönt kapott, idén pedig csalás és a bíróság megsértése miatt kilenc évre ítélték.

Navalnij korábban az orosz államfőhöz és kormányához köthető korrupciót és visszaéléseket bemutató nyomozásairól vált híressé, amelyeket a saját honlapján tett közzé, sokan pedig úgy vélik, hogy az ellene hozott ítélet azt a célt szolgálja, hogy a Kreml minél tovább rács mögött tarthassa.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.