Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Feszültség a G20-csúcson: Hszi tolmácsa segítségével kérte számon Trudeau-t (videó)

A kanadai miniszterelnök állította, hogy országában hisznek az őszinte és nyílt párbeszédben, de a jövőben biztosan lesznek olyan dolgok, amikben nem értenek egyet Kínával.

...svg content...Fotó: Hszi Csin-ping kínai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a Balin megrendezésre került G20-csúcstalálkozó nem volt épp konfliktusmentes, ugyanis egy meglehetősen kellemetlen beszélgetés zajlott le Hszi Csin-ping kínai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök között.

Mindezt videóra is vették, amelyen az látható, ahogy Hszi félrehúzza Trudeau-t, és a tolmácsa segítségével azt mondja neki, hogy egy korábbi megbeszélésük részletei a médiához is eljutottak, ami véleménye szerint egyáltalán nem helyénvaló, mert egy őszinte beszélgetésnek nem ez az alapja. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Erre a kanadai miniszterelnök azt felelte, hogy ő hisz az őszinte és nyílt párbeszédben, és a jövőben is erre fognak törekedni Kínával, de biztosan lesznek olyan dolgok, amikben nem értenek majd egyet – derül ki az Infostart beszámolójából.

„Ha Ön őszinte, akkor a kölcsönös tisztelet alapján jól tudunk kommunikálni. Ha nem, akkor nehéz lesz megjósolni az eredményt. Hozzuk létre először a feltételeket”

– válaszolta a kínai elnök.

Azonban Hszi Csin-ping fagyos mosolya alapján arra lehet következtetni, hogy kételkedett Justin Trudeau szavaiban, majd a beszélgetés lezárásaképp kezet nyújtott neki, és elégedetlenül távozott.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Nagyon közel került a Barcelona a második hely megszerzéséhez a Real mögött

A Girona már csak a csodában bízhat, miután két meccse van hátra a spanyol bajnokságban, és jelenleg 4 pont a hátrányuk.

Ezért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek

Manapság már egyre kevesebbet írunk kézzel, viszont annál többet pötyögünk az okoseszközeinken. Egy új kutatás szerint azonban előbbi a kreativitás és a gondolkodás fejlesztésében is segíthet.