Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,56 Ft
Bitcoin
61,712 $

A NATO már vizsgálja a lengyelországi orosz rakéták becsapódásának híreit

A NATO is szorosan figyeli az eseményeket, vizsgálják a sajtóban megjelent híreket, miszerint orosz rakéták csapódhattak be Lengyelországban.

Fotó: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtóértekezletet tart a NATO védelmi minisztereinek második napi tanácskozását követően a szervezet brüsszeli székházában 2022. október 13-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Futótűzként terjedtek el azok a hírek, miszerint orosz rakéták csapódhattak be Lengyelországban, melyek halálos áldozatokat is követeltek. Lengyelország rendkívüli ülést hívott össze, akárcsak Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Az USA ugyan nagyon aggasztónak tartja a híreket, egyelőre nem tudja megerősíteni az orosz rakéták becsapódását, de ők is szorosan együttműködnek Lengyelországgal, akik több mint 20 éve NATO-tagok. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

Oroszország tagadja a sajtóban megjelent híreket, és provokációnak nevezte azokat. Ukrajna elnöke pedig kvázi tényként kezeli a történteket, és azt mondta, régóta figyelmeztették az embereket, hogy az oroszok reakciói nemcsak Ukrajnára koncentrálódnak.

A Sky News azt írja, hogy egy NATO-tisztviselő szerint a szervezet már vizsgálja a robbanásról szóló jelentéseket. A tisztviselő úgy fogalmazott, hogy megvizsgálják a lengyelországi robbanással kapcsolatos jelentéseket, és szorosan együttműködnek Lengyelországgal.

Katasztrófahelyzetet hirdettek Texasban, életveszélyes áradásokra figyelmeztetnek

A viharos időjárás súlyos áradásokkal fenyeget Texasban.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.