Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Az orosz állami televízióban meglepően kritikusan viszonyulnak a háborúhoz

Egészen meglepő kijelentések hangoztak el az orosz állami televízióban, legutóbb ugyanis egy politikai kommentátor ejtett el egy olyan mondatot, mely nem jellemző a Kreml kommunikációjára.

...svg content...Herszon oroszoktól való visszavételét ünneplik ukránok a dél-ukrajnai Odesszában 2022. november 12-én. Az elõzõ nap az orosz fegyveres erõk befejezték egységeik visszavonását Herszon városából és átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára. MTI/EPA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Maxim Jusin orosz politikai kommentátor úgy fogalmazott az adásban, hogy szerinte Ukrajna kineveti Oroszországot, és ezért Oroszország csak magát hibáztathatja. E kijelentés egy újabb példa arra, hogy az orosz lakosság egyre kritikusabb véleményen van a háborúról.

A Sky News beszámolója szerint a BBC újságírója, Francis Scarr megosztott egy videót, melyben Maxim Jusin orosz politikai kommentátor arról beszélt, hogy sokan látták azokat a fotókat és videókat, melyek a nemrég felszabadított Herszonban készültek, s melyeken az ukrán csapatok sorra tépik le az oroszok által a térségben kihelyezett hirdetőtáblákat. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Jusin a továbbiakban arról beszélt, hogy Ukrajnában egyesek oly módon nyilvánították ki véleményüket, hogy a táblákon látható feliratokat az „Örökké Oroszországgal” helyett „novemberig Oroszországgal” feliratra írták át. Erre reagálva úgy fogalmazott:

„Duplán kellemetlen, amikor mi magunk adunk ürügyet arra, hogy nevetségessé tegyenek minket.”

A politikai kommentátor a továbbiakban megkérdőjelezte, hogy az oroszok „miért így állították be magukat”, hangsúlyozva, hogy:

„Ez egy mese volt! Azok a megalapozatlan bizalomra épülő állítások, melyeket hazánkban továbbra is gyakran hallani a televízióban.”

Végezetül Jusin kissé meghökkentő módon gúnyolódott azokon a televízió szakértőkön, akik korábban állították, hogy Oroszország könnyedén eléri a lengyel határt is, s kijelentette, ezek a szakértők „bohócok”.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.