Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Lavrov: Ukrajna „irreális” feltételeket szab a békéhez

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a G20-csúcstalálkozón azt sérelmezte, hogy szerinte Ukrajna „irreális” feltételeket szab a békéhez, sőt, azzal vádolta Kijevet, hogy „elhúzza a lehetséges tárgyalásokat”.

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Lavrov azt állította, hogy Ukrajna nem hajlandó tárgyalni Moszkvával, és „irreális feltételeket támasztott” a béke kapcsán. Az orosz külügyminiszter a Sky News jelentése szerint azt is hozzátette, hogy az ENSZ „megígérte”, hogy elhárítja az akadályokat az orosz gabona és műtrágya export kapcsán.

Oroszország már régóta panaszkodik a mezőgazdasági exportját akadályozó elemekre, noha egyetlen nyugati szankció sem született, mely közvetlenül érintené az ágazatot. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Ennek ellenére Lavrov azt közölte, hogy Oroszország már 10,5 millió tonna gabonát, főként búzát exportált, melynek 60 százaléka Ázsiába, 40 százaléka pedig Afrikába ment.

Hétfőn az indonéz hatóságok arról jelentettek, hogy Lavrovot kórházba szállították, miután megérkezett a G20-csúcstalálkozóra, Bali kormányzója pedig azt is megosztotta, hogy egy kivizsgálásra vitték be, majd utána ki is engedték. Noha a kórházi látogatás valóban megtörtént, ezt pedig az indonéz hatóságok is megerősítették, az orosz külügyminisztérium ezt is „álhírként” utasította vissza.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón az Újpest 7-0-s győzelme a Diósgyőr ellen

Egy több mint fontos mérkőzés várt az Újpestre a Diósgyőr ellen, ugyanis a bennmaradás volt a tét, miután veszélybe került az NB1-es tagságuk.