Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,72 Ft
Euró
388,64 Ft
Font
451,77 Ft
Bitcoin
61,672 $

Veszélyben vannak a fitnesztermek, a kormány segítségére van szükségük

A termek tulajdonosai kénytelenek voltak árat emelni a megnövekedett költségek miatt, amellyel azt kockáztatják, hogy elveszítik a szintén a rezsiköltségek miatt aggódó vevőiket.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A koronavírus-járvány miatt jó néhány fitneszterem került válságos helyzetbe, ráadásul a törzsvendégek egy részét is elvesztette, mert a zárva tartás idején többen is átszoktak a futásra vagy az otthoni tornázásra.

Ám akiknek még ezt is sikerült túlélniük, most újra aggódva néznek a problémák elébe: a konditermek jellemzően nagyok, ezért drága kifűteni őket, és akkor a légcsere, a takarítás, valamint a karbantartás még fel sem merült. Soron kívül Az inflációra hivatkozva többször is árat emelhetnek a bankok

Ennek kapcsán Kiss József teremtulajdonos, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára is nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy a drasztikus energiaár-emelkedés miatt már ott tart, hogy több lesz a kiadása, mint a bevétele.

Elmondása szerint a Bikás park környékén kifejezetten sok az edzőterem: egy kilométeres körzetben 9 darab van, bár a covid előtt még 14 volt, ami jól jelzi, hogy sokan már eleve meggyengülten futottak neki az újabb válságnak.

Most még inkább támogatásra van szükségük

Akik eddig életben maradtak, azok közül a legtöbben a törzsvendégeiknek köszönhetik ezt, mert a járvány alatt önszántukból dupla bérleti díjat fizettek, hogy így támogassák a termeket, mostanra azonban már annak is többet kell fizetnie, aki magától nem akarna.

A termek tulajdonosai kénytelenek voltak árat emelni a megnövekedett költségek miatt, amellyel azt kockáztatják, hogy elveszítik a szintén a rezsiköltségek miatt aggódó vevőiket, míg mások csak lemondások árán tudják megoldani a sportolást – írta az Euronews.

„Valahonnan elveszem azt az összeget, hogy fitneszterembe tudjak járni. Ez nekem nagyon fontos, már 30-40 éve csinálom. Valamiről lemondok, de ide hetente ötször eljövök” – mondta egy vendég.

A Fitnesztermek Országos Szövetsége folyamatosan kéri a kormányt, hogy a látványsportok támogatása mellett járuljanak hozzá a százezrek által használt konditermek túléléséhez is, ám ez eddig nem járt sikerrel.

Szentkirályi Alexandra: „Karácsonyék kitiltanák az autók kétharmadát. Ez őrület”

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy kitiltsák az autók kétharmadát Budapestről.