Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,355 $

A FIFA egykori elnöke kitiltaná Iránt a világbajnokságról

Sepp Blatter, a FIFA korábbi első embere úgy véli, hogy az iráni tüntetéshullámra drasztikus intézkedésekkel reagáló kormány felé jelezni kell.

...svg content...Bern, 2020. szeptember 1. Joseph 'Sepp' Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselõinek, amikor megérkezik korrupciós perének tárgyalására a svájci fõállamügyész hivatalába Bernben 2020. szeptember 1-jén. A korrupcióval vádolt 84 éves Blattert 2015-ben hat évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemû tevékenységtõl. MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A 86 éves volt sportvezető a Blick című svájci lapnak fejtette ki véleményét, amelyben elmondta, hogy amennyiben még most is ő lenne a FIFA vezetője, úgy Iránt kizárná a jövő héten kezdődő világbajnokságról.

Blatter nem először emelte fel a szavát a világbajnoksággal kapcsolatosan, nemrég ugyanis azt mondta, hogy hiba volt Katarnak ítélni a torna rendezési jogát. Úgy vélekedett, hogy ez Nicolas Sarkozy egykori francia elnök közbenjárása miatt történt. Soron kívül A NASA szerint a Földön kívüli élet keresésében is fontos szerepe lesz a mesterséges intelligenciának

Hozzátette ugyanakkor, hogy érthetetlennek tartja Gianni Infantino jelenlegi FIFA elnök állásfoglalásának hiányát Irán kapcsán – számolt be róla az ESPN. Blatter azt azonban nem fejtette ki, pontosan milyen „állásfoglalásra” gondolt a regnáló elnöktől.

Iránban immár 53 napja tartanak az országos tüntetések, melyek azóta tartanak, hogy egy 22 éves kurd nőt, Mahsza Aminit szeptemberben letartóztatott az iráni „erkölcsrendőrség”, mert állítólag a hidzsáb “nem megfelelő” formáját viselte, és emiatt halálra verték.

Azóta 15.000 tüntetőt tartóztattak le az iráni hatóságok, a napokban pedig a parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a demonstrálók halálra ítélését. A döntést egy petíció előzte meg, amiben 290 képviselő közül 227 kérte a törvény bevezetését.