Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,033 $

Ködös, borult idő vár ránk szombaton

Noha egyes területeken pár órára kisüthet a nap, az ország nagy részére inkább a borult, ködös és párás időjárás lesz jellemző, ahogyan a hétvége további részében is.

Fotó: Unsplash/Johannes Plenio
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken egy melegfront szakadozott felhőzete zavarja a napsütést, a több és vastagabb felhő északkeleten, keleten valószínű.

A felhősödés az említett tájakon folytatódik, ugyanis az késő délutáni, esti óráktól elkezd megnövekedni a felhőzet északkelet felől. Éjszaka a főként fátyolfelhőkkel borított Dunántúlon többfelé, a felhősebb keleti országrészben helyenként pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Szombaton a köd, rétegfelhőzet délelőtt szakadozik, zsugorodik, néhol azonban maradhatnak tartósan borult részek. Másutt a változó mennyiségű felhőzet mellett több órára kisüt a nap, a nap második felére csökkenni kezd a felhőzet, este pedig ismét növekszik a ködhajlam.

Számottevő csapadék nem valószínű az időszak folyamán, de a ködös tájakon szitálás, néhol szemerkélő eső előfordulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, szombaton az Alpokalján megélénkülhet az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a napos részeken 10 és 15 fok között várható, a tartósan borult területeken lehet ennél hidegebb is.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.