Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Biden: a herszoni visszavonulással mindkét oldal időt tudott nyerni

Állítása szerint arra is alkalom kínálkozik, hogy a téli időszakban „újrakalibrálják” az álláspontjukat, bár azt még nem lehet tudni, hogy Ukrajna hajlandó lesz-e a kompromisszumra.

Fotó: Ukrán katonák egy 203 milliméteres Pion önjáró löveggel támadják az orosz állásokat a dél-ukrajnai Herszon térségében 2022. november 9-én. MTI/EPA/Sztaniszlav Kozliuk
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztató során elmondta, miszerint egyértelmű, hogy az orosz hadseregnek „komoly problémái” vannak, miután elrendelték a csapatok visszavonulását Herszonból és a környező területekről.

„Kifejezetten érdekesnek találtam azt, hogy ezzel a döntéssel egészen a választások utánig vártak, pedig mi már egy ideje sejtettük, hogy végül ezt fogják tenni” – fűzte hozzá. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ez alapján biztos benne, hogy az orosz erőknek jelentős nehézségekkel kell szembenézniük, mindemellett úgy véli, hogy a visszavonulással mindkét oldal időt tudott nyerni – derül ki a Sky News beszámolójából.

Ezáltal arra is alkalom kínálkozik, hogy a téli időszakban az oroszok és az ukránok is „újrakalibrálják” az álláspontjukat, bár azt még továbbra sem lehet tudni, hogy Ukrajna hajlandó lesz-e kompromisszumot kötni Oroszországgal.

„Elmegyek a G20-ak találkozójára, bár úgy tudom, hogy az orosz elnök nem fog eljönni. Azonban a világ más vezetői ott lesznek Indonéziában, amely által lehetőségünk nyílik rá, hogy megnézzük, mik lehetnek a következő lépések” – emelte ki.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.