Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

Rakétákat és drónokat tárolhatnak a kurszki atomerőműben az oroszok

Nemcsak az ukrán, hanem a saját atomerőműveiket is veszélybe sodorják az oroszok azzal, hogy fegyvereket tárolnak ott. Az orosz-ukrán határhoz közeli, történelmi jelentőségű Kurszk városában is ez a helyzet.

...svg content...Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Az ukrán hírszerzés értesülései szerint Oroszország a Kurszki Atomerőművet arra használja, hogy iráni fejlesztésű drónokat és ballisztikus rakétákat tároljon, valamint karbantartson – számolt be róla az Ukrajinszka Pravda.

„Olyan információk birtokába jutottunk, miszerint az orosz hadsereg a kurszki atomerőmű és azzal összefüggő vállalatok területét használja arra, hogy rakétákat tároljon és karbantartson” Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Mint megjegyezték, az elmúlt hetek során az orosz hadsereg számos egysége szállított az iráni fegyverek mellett S-300-as rakétákat a Kurszkatomenergoremont (az atomerőművek felszerelésének karbantartásáért felelős alvállalkozó) földalatti hangárjaiban.

Az ukrán hírszerzés elmondta, hogy ezen információk alapján arra lehet következtetni, hogy a Kurszk megyei Kurcsatov városában található atomerőművet katonai célokra használják a megszállók.

A titkosszolgálat a ballisztikus rakéták kapcsán egy fokkal óvatosabban fogalmaz, szerintük a jelenlétüket nem lehet kizárni, de határozottan bizonyítani sem. Az iráni drónok, valamint a hozzájuk tartozó lőszerek már annál valószínűbbnek.

Az ukrán szolgálatok megjegyezték azt is, hogy ezeket az információkat átadták a nemzetközi partnereiknek, és ezeket alaposan ki kell vizsgálni, akár a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség bevonásával is.