Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Varga Judit: kommunista diktatúra után nem akarunk woke-diktatúrát

Azonban amikor Magyarországon megbukott a kommunizmus, akkor az ország már nem abba az Európába tért vissza, amelyre számított. 

...svg content...Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter egy légpuskával lõ Magyarország ötödik honvédelmi sportközpontjának ünnepélyes átadásán Szarvason 2022. október 11-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az American Conservativenak adott interjút Varga Judit, aki elmondta, hogy Európa a második világháború vége óta drámai változásokon ment keresztül. Szerinte jelenleg olyan érzés rápillantani az európai közösségre, mint egy katonának, amikor az hazatér és meglátja, hogy a családja és közössége hatalmasat változott.

Kifejtette, hogy a kommunizmus alatt, a magyar népben megmaradt a „szabadság iránti erős vágy”.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Ha diktatúra, zsarnokság és elnyomás alatt élsz, akkor az elsődleges célod, hogy megszabadulj ettől a zsarnokságtól. Mi, magyarok diktatúra alatt éltünk, tudtuk, milyen az, amikor nem mondhatod el a véleményedet. Különben börtönbe kerültél, vagy megkínoztak, vagy Szibériába, [a] Gulágra vittek. Szóval ez tényleg komoly tapasztalat a történelmünkben” – mondta. 

Leszögezte, hogy ezért amikor megszabadult Magyarország a kommunizmus láncaitól, azt vártuk, hogy olyan világot találunk, ahol valódi szólásszabadság, szabad akarat és véleményszabadság van – szemlézte a Mandiner

Azonban amikor Magyarországon megbukott a kommunizmus, akkor az ország már nem abba az Európába tért vissza, amelyre számított. 

Az az Európa, ahová Magyarországot visszavárták, tele volt „politikai korrektséggel”, „woke kultúrával” és „egy egyre növekvő véleményhegemóniával, amely nyomást gyakorol a politikusokra, különösen a nyugati média által. Magyarország nem akart az egyik fajta nyomásról egy másikra váltani. Mi csak a függőséget szeretnénk felváltani [a] függetlenséggel”.

„Mindig is haza akartunk menni, mert a mi otthonunk Európa. Aztán végre legálisan megérkezhettünk, [de] a család már nem volt ugyanaz, mert nyomást gyakorolnak ránk, hogy álljunk a sorba, különösen a nemi politikában, vagy a migrációban” – mondta Varga.

Ennek kapcsán leszögezte, hogy amint van egy nemzeti, szuverén, konzervatív kormány az unióban, azt azonnal megtámadják, ahogyan azt teszik hazánkkal, Lengyelországgal vagy újabban Olaszországgal. 

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.