Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Jelentősen romlottak a kis- és középvállalkozások kilátásai

A K&H kkv bizalmi indexe 3 pontról -14-re zuhant, ami túl sok jót nem jelent a kisvállalkozások számára.

...svg content...Twenty20
Gazdaság

Bense Róbert

Szerkesztő

Habár a helyzet meglehetősen borús, az index 18 éves történetében nem ez a legnagyobb visszaesés, az ugyanis 2008-ra datálható, akkor 25 pontot mozdult lefelé a mutató – írja a napi.hu.

Az abszolút mélypont 2011 év végén volt, akkor -44 ponton állt az eredmény, az okok akkor is és most is ismertek. Jelen helyzetben legfőképp az ipari és szolgáltató cégek előrejelzései zuhantak be. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

Magasról lehet nagyot zuhanni

Az előzetes várakozásoknál azonban minden szektorban rosszabbnak tűnik a helyzet. A 100 millió forint bevétel alatti és a 100-300 milliós bevétel közötti vállalkozások -15 ponton állnak, míg a középvállalatoknál valamivel jobb a helyzet, ott -7 ponton áll a mutató.

„A jelenlegi esés fő oka, hogy a vállalkozások magasabb adóterhekre, negatív pénzügyi eredményre és a munkaerőpiaci helyzet, valamint a versenyhelyzet romlására számítanak” – mondta Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője.

„Az elmúlt hónapok hazai- és világgazdasági eseményei erősen megtépázták a kkv szektor jövőbeli kilátásait. Bár ötödik negyedéve csökkenő trendet lehet látni, a pozitív tartományból még soha nem zuhant ekkorát egy negyedév alatt az index” – tette hozzá.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.