Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,96 Ft
Euró
384,21 Ft
Font
451,08 Ft
Bitcoin
68,290 $

Horogkeresztet festettek a szegedi gyermekklinika elé, elzárás járhat érte

Egyelőre sem a tettesek kiléte, sem az indítékuk nem ismert, viszont a szegedi rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult rongálás elkövetése miatt.

...svg content...Fotó: A Szegedi Tudományegyetem gyermekklinika, ahol egy rendszeres járványügyi ellenőrzés során klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek föl a koraszülött intenzív osztályon. MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint hétfőről keddre virradóra történt az az incidens, amelynek során az elkövetők két rózsaszín horogkeresztet festettek fel a járdára, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Tiszára néző kapuja előtt.

A Magyar Narancs beszámolója alapján kiderült, miszerint egyelőre sem a tettesek kiléte, sem az indítékuk nem ismert.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság ennek kapcsán azt közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, rongálás elkövetése miatt indult büntetőeljárás – számolt be a Telex.

A Btk. szerint tiltott önkényuralmi jelkép használatának számít, ha valaki horogkeresztet, sarló-kalapácsot vagy ötágú vöröscsillagot ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ vagy közszemlére tesz, ezáltal egy ilyen jellegű cselekedet akár elzárással is büntethető.