Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

WHO: háromszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a fiatalok körében

A 15 és 24 év közötti korosztály lehet a felelős az új COVID-19 esetek megemelkedéséért, hiszen mióta ismét megrohamozhatták a szórakozóhelyeket és a strandokat, egyre nagyobb intenzitással terjed a járvány – számolt be róla az Egészségügyi Világszervezet.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 15 és 24 év közötti korosztály lehet a felelős az új COVID-19 esetek megemelkedéséért, hiszen mióta ismét megrohamozhatták a szórakozóhelyeket és a strandokat, egyre nagyobb intenzitással terjed a járvány – számolt be róla az Egészségügyi Világszervezet.

A WHO elemzéséből kiderült, hogy a február 24. és július 12. közti 6 millió újonnan regisztrált koronavírus-betegek közül a fiatalkorúak 15%-ánál jelentkeztek a tünetek , ami a korábbi 4,5%-os arányhoz képest meredek emelkedésnek mondható. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Az Egyesült Államokon kívül Spanyolország, Németország és Franciaország, valamint az ázsiai országok közül Japán hatóságai arról számoltak be, hogy egyre gyakrabban találkoznak a kórházakban olyan koronavírus-gyanús páciensekkel, akik még nem töltötték be a 24. életévüket.

„A fiatalabbak kevésbé tartják fontosnak a maszkviselést és a közösségi távolságtartás szabályait. Az utazással csak megnövelik a COVID-19 fertőzés terjesztésének kockázatát, de saját magukat is veszélyeztetik.”

figyelmeztetett Neysa Ernst, a Johns Hopkins Kórház főnővére.

A második járványhullám arra kényszerítette egyes államok vezetőit, hogy korlátozásokat vezessenek be az utazás kapcsán. Mindeközben a gyógyszeripari vállalatok szakemberei éjt nappallá téve azon fáradoznak, hogy kifejlesszék a tökéletes vakcinát az ellen a vírus ellen, ami már 600 ezer emberi életet követelt, és az országok gazdaságait egy évszázada nem tapasztalt recesszióba sodorta.

Az 5 és 14 évesek között 4,6%-ra nőtt a fertőzöttek aránya 0,8%-ról, ami a WHO szerint egyrészt a tesztelések széleskörű használatának is betudható, másrészt viszont lehetséges, hogy a szabályokat vették túlságosan enyhén a fiatalok.

Mindenesetre Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója a múlt heti genfi sajtótájékoztatón is arról beszélt, hogy az iskolák újranyitása a jelenlegi helyzet miatt nem lenne szerencsés lépés:

„Már mondtuk korábban, most ismét kihangsúlyozzuk: a fiatalok sem sebezhetetlenek. A fiatalok ugyanúgy megfertőződhetnek, meghalhatnak, valamint terjeszthetik a kórokozót, mint mindenki más.”

Múlt hónapban Tokióban megkezdték a teszteléseket az éjszakai klubokban is, valamint arra hívták fel a szórakozóhelyek üzemeltetőinek figyelmét, hogy állandó rendszerességgel ellenőrizni fogják, betartják-e a megfelelő távolságokat az asztalok között, illetve használják-e a szakszerű szellőztetőrendszereket.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/utolso-szakaszaba-erkezett-az-igeretes-koronavirus-elleni-terapia/