Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,811 $

Kétszámjegyű költségnövekedést várnak a nemzetközi fuvarozásban

A Belga Közúti Fuvarozási és Logisztikai Intézet becsléseket végzett. Kicsit sem néznek ki jól a számok.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az intézet által közzétett dokumentum alapján célországtól függetlenül csaknem 12,19-13,41%-kal növekednek meg a nemzetközi fuvarozási költségek szerte Európában – írja a trans.info.

Nem lesz sokkal jobb a helyzet belföldön sem, itt 13,28%-os drágulást prognosztizálnak az általános fuvarozás esetében, a futároknál pedig 13,11%-ot. A belga intézet havonta ad ki adatokat, mely több mutató alapján tevődik össze. Soron kívül Nagy bejelentést tett Kunhalmi Ágnes, de mi lesz az MSZP-vel?

Számos változó mentén alakulnak az árak

A fuvardíjak alakulását mind külföldi, mind belföldi szinten mérik, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország esetén részletes adatokkal, és külön kiemelt tételekkel.

Ilyen többek között a járművek átlagos vételára, továbbá az útdíjak és biztosítási díjak emelkedése is, melyek viszonylag fix költségekként számolhatók – ellenben több bizonytalan tényezővel.

Ezek a fizetések változása, az üzemanyagárak, vagy éppen az elmúlt öt év átlaga alapján számítva a torlódások miatt kialakult pluszköltségek, melyek mind együttesen vezetnek dráguláshoz a fuvarozásban.

Novák Katalin a 444 újságírójának: abszolút nem fair, amit csinál

Novák Katalin volt köztársasági elnök Budán járt, ahol egy kávézóban sétált oda hozzá a 444 munkatársa.

Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

A Tisza Párt vezetője rászállt Orbán Balázsra a nyilatkozatát követően, és gyakorlatilag minden munkahelyéről kirúgatná.

Nagy bejelentést tett Kunhalmi Ágnes, de mi lesz az MSZP-vel?

Kunhalmi Ágnes az Egyenes Beszéd című műsorban jelentette be, hogy nem indul újra, és az MSZP szombaton alapszabály-módosításra készül.