Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,981 $

Néhány esetben akkor is jöhet a népszámláló, ha az online kérdőívet már kitöltötték

A KSH sajtóosztálya szerint gyakori probléma a címelírás, de emiatt semmiképp sem kell újra kitölteni a kérdőívet.

...svg content...Fotó: Számlálóbiztos egy budapesti családnál 2022. október 20-án. A népszámlálási kérdőívek online kitöltési szakaszának lezárulása után ezen a napon megkezdődött a népszámlálás számlálóbiztosi szakasza, amely október 20-tól november 20-ig tart. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az elmúlt napokban a 24.hu több olvasója jelezte, hogy az online kérdőív kitöltése után is megjelentek náluk a népszámláló biztosok, ezért a portál a Központi Statisztikai Hivatalt kereste meg válaszért, mi állhat a dolog hátterében.

Válaszukban azt írták, az október 20. és november 20. között úton lévő számlálóbiztosok azokat a háztartásokat keresik fel, ahol nem történt online kitöltés, vagy ha mégis, az valamilyen oknál fogva nem volt pontos. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az adatgyűjtésben érintett mintegy 5 millió cím 63,5 százalékából, 3,2 millió címről érkeztek be kérdőívek az online önkitöltési szakaszban, azonban ezek között jó néhány pontatlanul kitöltött ív szerepel, így ezek birtokosainál várhatóan megjelenik a biztos.

A KSH sajtóosztálya szerint gyakori probléma a címelírás, de emiatt semmiképp sem kell újra kitölteni a kérdőívet, hiszen a válaszok online beküldése után kapott visszaigazoló kóddal bizonyítani lehet, hogy mindez már megtörtént.

A rendőrség közben internetes csalókra is figyelmeztetett, amit úgy lehet a legkönnyebben kiszűrni, hogy egy rövid adategyeztetést kérnek belépési kód nélkül, s általában csak a személyes adatokra, anyagi helyzetre, bankszámla adatokra kíváncsiak, semmi másra.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.