Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,01 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
457,19 Ft
Bitcoin
57,181 $

Orosz hatóságok: 15 ezer ukrán lakost telepítettek ki Herszonból

A Moszkva által kinevezett orosz hatóságok csütörtökön közölték, hogy a megszállt Herszon megyéből az oroszok közel 15 ezer ukrán állampolgárt „evakuáltak”, a folyamatos ukrán előrenyomulás miatt.

Fotó: MTI/AP/Leo Correa
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian az AFP nyomán arról számolt be, hogy a Moszkva által beiktatott orosz hatóságok közel 15 ezer ukrán állampolgárt „evakuáltak” Herszon megyéből, válaszul az ukrán fegyveres erők folyamatos előrenyomulására.

Kirill Sztremousov, a megye oroszbarát tisztviselője a Telegramon számolt be arról, hogy „mintegy 15 ezer ember hallgatott Herszon régió vezetésének evakuálási ajánlatára”. Soron kívül Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

Hozzátette, arra biztatta a lakosokat, hogy menjenek át a Dnyeper túloldalára, hogy „biztonságba helyezzék magukat”, a Telegramon pedig megosztott egy fotót is a buszkonvojról.

Mint ismert, a Moszkva által Herszonba beiktatott orosz hatóságok szerdán közölték, hogy evakuálásba kezdenek a megszállt ukrán területen, erre reagálva pedig Kijev elítélte ezen intézkedést, mondván, az oroszok civileket „deportálnak Oroszországba”.

Szintén szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök hadiállapotot rendelt el azon négy ukrán megyében – Herszon, Zaporizzsja, Luhanszk és Donyeck –, melyek a Kreml álláspontja szerint annektálva lettek Oroszországhoz.

Gigantikus beruházást tervez a Microsoft Indonéziában

A beruházás értéke nem kevesebb, mint 1,7 milliárd dollár.