Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Videó: így csapódott orosz lakóházba egy orosz vadászgép, legalább 13-an meghaltak

Az incidens során legalább 13 ember életét vesztette a nyugat-oroszországi krasznodari terület Jejszk városában. 

Fotó: MTI/Kovács Attila
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Legalább 13 ember meghalt, miután egy orosz Szu-34-es vadászrepülőgép hétfőn gyakorlórepülés közben lakóházba csapódott Jejszk városában – közölte az orosz állami média és a hatóságok. Az incidens oka az volt, hogy az egyik hajtómű kigyulladt.

„A katapultált pilóták beszámolója szerint a repülőgép lezuhanásának oka az volt, hogy az egyik hajtómű felszállás közben kigyulladt. A Szu-34-es lezuhanásának helyszínén, az egyik lakónegyed udvarán a repülőgép üzemanyaga meggyulladt” – nyilatkozta a minisztérium.  Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A RIA Novosztyi jelentése alapján a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint kedd reggelig 13 holttestet, köztük három gyermekét távolították el a roncsok közül. Korábbi állami médiajelentések szerint legalább 25 ember megsérült – írja a CNN.

Jejsk az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros, amelyet egy keskeny tengerszakasz választ el a dél-ukrajnai orosz területtől.

A baleset után készült képeken és videókon füst gomolygott és tűz lángolt a lakónegyedben. A tisztviselők szerint egy épület, amelyben feltehetően több száz ember tartózkodott, később lángokba borult. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította a hatóságokat, hogy adjanak meg minden szükséges segítséget a baleset áldozatainak – közölte a Kreml, hozzátéve, hogy Putyin jelentést kapott a miniszterektől és a régió vezetőjétől a helyzetről.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.