Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,53 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
476,97 Ft
Bitcoin
64,086 $

Putyin: Németország hibát vétett azzal, hogy a NATO-val szövetkezett

Vlagyimir Putyin geopolitikai értekezésbe bocsátkozott Németországot illetően, valamint kijelentette azt is, hogy nem volt bölcs lépés Berlintől, hogy lemondták az Északi Áramlat-2 projektet.

...svg content...Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége (FÁK) asztanai csúcstalálkozóján 2022. október 14-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Konsztantyin Zavrazsin
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin közölte, hogy Németország hibát vétett azzal, hogy a NATO mellett foglalt állást az ukrajnai háborút illetően – idézte a Deutsche Welle. Ezt az Északi Áramlat-2 lemondására alapozza, amiben szerinte a NATO érdekeit figyelték a németek:

„A német lakosok, vállalkozások és a gazdaság fizet ezért a hibáért, mert ennek negatív gazdasági következményei vannak az eurózónára és Németországra vonatkozóan”

Putyin emellett kijelentette azt is, hogy Oroszország mindent jól csinál Ukrajnában és hisz abban, hogy a részleges mozgósítás már az utolsó fázisában van, ami állítása szerint akár két héten belül véget is érhet.

Az orosz elnök ezen felül kitért arra is, hogy amennyiben konfrontációra kerül sor a NATO-csapatok és az orosz hadsereg között, annak biztosan globális katasztrófa lesz a vége. Ennek ellenére Putyin biztos a döntése helyességében.

Putyin ugyanis kijelentette, hogy nem bánt meg semmit az invázióval kapcsolatban – mindezt annak ellenére, hogy a háború Oroszországban sem népszerű, ráadásul a mozgósítással is csak annyit ért el, hogy több tízezer orosz hagyta el az országot.

Az orosz elnök ezen felül belengette, hogy ismét zsarolhatják a világot azzal, hogy éhínséget okoznak: mint fogalmazott, le fogja zárni az ukrán gabona előtt megnyílt humanitárius folyosókat, amennyiben azt továbbra is „terrorcselekményekre fogják használni”.

Rengeteg a hajléktalan Budapesten, de mit tesz Karácsony Gergely?

Miután Szentkirályi Alexandra több ponton sem elégedett Budapest helyzetével, fontos javaslatokat tett.