Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

MÁV-Volán: mindenki figyeljen oda a diákigazolványok érvényességére

Fontos dátum kapcsán figyelmeztetett a MÁV-Volán-csoport, amire jobb odafigyelniük az érintetteknek.

Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

A MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Azon diákok, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték, az igazolvány kiadásáig kapott QR kódos, nyomtatott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni. November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány-helyettesítő igazolás fogadható el – hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt.

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására – olvasható a közleményben.

(MTI)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.