Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,29 Ft
Euró
386,77 Ft
Font
450,08 Ft
Bitcoin
62,935 $

Jelentés: kiszivárgott Oroszország terve Mariupolról

A Village független orosz hírportál most nyilvánosságra hozta az ukrajnai Mariupol városára vonatkozó orosz újjáépítési tervet.

MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban rendszeresen beszámoltunk, Mariupol városát az orosz erők kegyetlenül bombázták, mielőtt átvették az ellenőrzést a kikötőváros felett, Mariupol utolsó védői pedig ténylegesen mindent megtettek azért, hogy ukrán ellenőrzés alatt maradjon a kulcsfontosságú város.

A jelentések szerint több mint 20 ezer civil (!) vesztette életét a térségben, s még ennél is többen sebesültek meg a szűnni nem akaró bombázások közepette. Most pedig a Village független orosz portál nyilvánosságra hozta Oroszország tervét Mariupol kapcsán. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Az oroszok terve Mariupol újjáépítése

A jelentés szerint az orosz hatóságok egy olyan tervet hoztak létre, mely szerint 2035-ig helyreállítanák a legfeljebb 15 emelet magas lakóházakat, benne a lakásokat Mariupolban.

Az orosz tervezetben szerepel egy ipari park létesítése is az Azovstal acélművel azonos területen, mely a dokumentum szerint mintegy 9200 embernek adna munkát, s ígéretet tettek a mariupoli színház újjáépítésére is, mely korábban az ukrán civilek óvóhelyként szolgált, ám az orosz erők az épület elé felfestett egyértelmű üzenet ellenére is lebombázták azt.