Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,871 $

Benzinpánik a francia kutakon, a sztrájknak még közel sincs vége

Folyamatos üzemanyagár-emelkedés, ellátási problémák és pánikszerű vásárlás nehezíti a kialakult helyzetet, amelyre nem biztos, hogy a munkások visszarendelése lenne a legjobb megoldás.

Fotó: Bezárt benzinkút Nizzában 2022. október 12-én. Az olajfinomítók dolgozóinak két hete tartó sztrájkja egyre nagyobb ellátási gondokat okoz a franciaországi benzinkutakon. MTI/EPA/Sebastien Nogier
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A TotalEnergies francia olajipari vállalat és az Esso-Exxonmobil munkavállalói harmadik hete sztrájkolnak inflációkövető fizetésemelést követelve, szerdán pedig a hét francia olajfinomítóból hat dolgozói szüntették be a munkát, ami országos hiányhoz vezetett.

Mindezt nehezítette, hogy az autósok pánikszerű vásárlásba kezdtek, ám a töltőállomások mintegy felénél ellátási probléma alakult ki, emellett átlagosan 3 órát kellett várakozni ott, ahol még kapni lehetett benzint vagy gázolajat, miközben az áruk is folyamatosan emelkedik. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A The Guardian beszámolója szerint a Port Jerome-i finomító munkásainak visszarendelése azért kockázatos, mert így a sztrájk más ágazatokra is átterjedhet, a visszavételükre irányuló kormányhatározatot pedig a helyi prefektusi hivatalnak is meg kell erősítenie.

A francia államnak jogában áll lefoglalni a finomítókat és visszarendelni a dolgozókat a munkahelyükre, emellett bírságot, vagy akár börtönbüntetést is kiszabhatnak bárkire, aki ellenkezőleg cselekszik, ehhez azonban a kormánynak bizonyítania kell, hogy valóban vészhelyzet áll fenn.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.