Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,81 Ft
Euró
392,86 Ft
Font
464,03 Ft
Bitcoin
54,989 $

Hatalmas SOS jeleket a homokba rajzolva menekültek meg hajótöröttek Óceániában

Három férfit menekítettek ki egy apró csendes-óceáni szigetről, miután a levegőből óriási segélykérő szöveget láttak a homokba írva a környéken pásztázó alakulatok.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Három férfit menekítettek ki egy apró csendes-óceáni szigetről, miután a levegőből óriási segélykérő szöveget láttak a homokba írva a környéken pásztázó alakulatok.

A hajótöröttek három napja voltak elveszve a mikronéziai szigetvilágban, vasárnap azonban a lakatlan Pikelot-szigeten rábukkantak nyomaikra az ausztrál és az amerikai légi kutatóegységek – számolt be róla hétfőn az ausztrál védelmi minisztérium. Soron kívül Jön a nagy hőség: vasárnaptól péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz

A férfiak július 30-án indultak útnak a Pulawat-atollról egy 7 méter hosszú hajóval, amellyel 43 kilométert szerettek volna megtenni a Pulap-atollig, viszont letértek előre tervezett útvonalukról, kifogytak az üzemanyagból, és egy ismeretlen szigetre tévedtek.

A guami mentőalakulatok ausztrál segítséget kértek a keresésben, ezért egy Hawaiiból Canberrába tartó katonai hajót szintén bevetettek az ügy érdekében. A szerencsétlen sorsú férfiakat végül 190 kilométerre találták meg eredeti úti céljuktól.

„Nagyon büszke vagyok a legénység profizmusára és gyors reakciójára, valamint arra, hogy teljesítették kötelességüket, és megmentették a tengeren bajba jutott embereket.”

nyilatkozta Terry Morrison, a canberrai hadtest parancsnoka.

Az ausztrál katonai helikopterrel vizet és élelmet szállítottak a bajbajutottaknak, akik a körülményekhez képest nagyon jó állapotban voltak. Pár óra múltán egy mikronéziai őrhajó vette fel a szerencsétlenül járt számkivetetteket az apró atollról, és elszállította őket a legközelebbi kórházba megfigyelés céljából.

Az SOS szó egy nemzetközileg elfogadott vészjelzés, amelyet a morzekódból eredeztetnek, használata pedig a történelem során sokszor emberi életeket mentett. A mostani eset szinte hollywoodi filmbe illőnek bizonyult, a férfiak egyúttal szerencsésnek is mondhatják magukat, hiszen rosszabb esetben nem biztos, hogy túlélték volna a több hétig tartó veszteglést.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/4-rejtelyes-hang-amit-a-mai-napig-nem-tudtak-megmagyarazni/

Kiderült, mit mondott Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnak Moszkvában

Orbán Viktor egy kiemelten fontos találkozóra utazott el Moszkvába, ahol személyen találkozott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország első emberével.

Jön a nagy hőség: vasárnaptól péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz

Vasárnaptól péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz az érkező nagy hőség miatt, ami miatt mindenki legyen kellően óvatos.

Súlyos motorbaleset történt Balatonlellén

Balatonlellén történt a súlyos motorbaleset, ami miatt a mentőket is riasztották a helyszínre, hogy minél hamarabb megkezdhessék az ápolást.