Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,26 Ft
Euró
389,04 Ft
Font
453,23 Ft
Bitcoin
63,577 $

Közösségi médiás funkciót vezet be a YouTube, aminek sokan örülhetnek majd

Ennek köszönhetően a csatornákat és a személyeket is egyszerűen meg lehet majd jelölni, mint ahogy már más közösségi oldalakon is megszokottá vált.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a YouTube újabb lépést tesz abba az irányba, hogy a későbbiekben ne csak videómegosztó portálként, hanem közösségi médiás felületként is tekintsenek rá a felhasználók, ennek érdekében hozzálátott a kukacjeles említés bekapcsolásához az oldalon.

Ezt a funkciót a Twitter vezette a köztudatba, amely által a kommentekben a @felhasználónév begépelése után könnyedén be lehet címkézni másokat, az említésükről pedig értesítést kapnak az érintettek, ezzel adódik a lehetőség az írásos párbeszédhez egy adott tartalomnál. Soron kívül Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

A YouTube hullámokban vezeti be az újdonságot, így első körben csak a csatornák kapnak majd a címkézésre használható nevet, később pedig a csatorna nélküli nézőkhöz is eljut az újdonság – számolt be a The Verge.

A felhasználók a kommentekben, a közösségi bejegyzésekben, továbbá a videók leírásaiban is használhatják majd a megjelölési módszert, ami a cég szerint megkönnyíti az alkotók számára a közönség elérését és a láthatóság növelését. Az automatikusan generált azonosítókat pedig később meg is lehet változtatni.

Ám az Origo szerint kérdéses, hogy a videómegosztó milyen lehetőségeket biztosít majd az említéses rendszerrel való visszaélések kiszűrésére és csökkentésére, ugyanis a cégnek még az alkotókat a hozzászólásokban megszemélyesíteni próbáló csalókkal sem sikerült megbirkóznia.